недеља, 6. април 2008.

Krimovke osvojile Pokal Slovenije

Celje - Rokometašice Krima Mercatorja so v finalu zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Celju premagale Celjske mesnine z 31:21 (14:12). V tekmi za tretje mesto je Mercator Tenzor Ptuj ugnal Olimpijo PLK z 32:22 (17:10). Krimovke so na sobotnem polfinalnem obračunu z mestnimi tekmicami iz Tivolija kazale vidne znake ranljivosti, ki so jih v današnjem finalu skušale izkoristiti bojevito razpoložene igralke iz mesta ob Savinji. Gostiteljice so absolutne kraljice slovenskih rokometnih igrišč prisilile k resni, zavzeti in odgovorni igri ter jim navkljub na koncu dokaj zanesljivi zmagi močno otežile pot do skupno 15. in desetega zaporednega zmagoslavja v domačem pokalnem tekmovanju.

Da je dolgoletnemu "ležernemu sprehajanju" po domači sceni odklenkalo, so ljubljanske veteranke spoznale v prvem polčasu, ko so jim mlade in motivirane Celjanke povzročile številne sive lase. Po desetih minutah so si gostiteljice z agresivno igro priigrale tri gole prednosti (5:2), Ljubljančanke pa so ostale brez Anje Frešer, ki so jo po grdem padcu na hrbet z nosili odnesli z igrišča.

Nekaj več življenja je v gostujočo igro vnesla "prihodnost" Krima, predvsem Andrea Lekić, ki si lasti največ zaslug za prvo vodstvo v 13. minuti (6:5). Do konca prvega polčasa se je v kultnem celjskem rokometnem hramu odvijal izenačen boj, na odmor pa so Ljubljančanke odšle s prednostjo dveh golov (14:12).

V drugem polčasu so Ljubljančanke uveljavile bogate izkušnje, predvsem pa daljšo klop. Že v 42. minuti so si priigrale pet golov prednosti (20:15), vnema Celjank pa je iz minute v minuto pojenjala. V nadaljevanju je gostujoči trener Uroš Bregar priložnost za igro ponudil vsem mlajšim igralkam, ki prednosti niso le obdržale, temveč so jo podvojile. Najvišja je znašala v 58. minuti, ko je bilo 30:19.



delo.si