петак, 22. октобар 2010.

Pravi čas za poravnavo računov z Györom


Neporažene rokometašice Krima v 3. krogu Lige prvakinj v Stožicah gostijo madžarski Györ, na katerega nimajo lepih spominov.
Ekipi sta se nazadnje srečali prejšnjo sezono v drugem delu. V Ljubljani je bilo 24:24, na Madžarskem pa so slavile domačinke s 25:23. Madžarska ekipa je po večini enaka kot lani, s tem, da se ji je med drugimi letos pridružila nekdanja krimovka Ana Gros. Ob njej so tu še znana rokometna imena, vratarki Katalin Palinger in Katrine Lunde Haraldsen, levo kriloOrsolya Verten, levi zunanji igralki Eduarda Amorimin Aurelia Bradeanu, prva violina Anita Görbicz, paAniko Kovacsics, krožna napadalka Simona Spiridon in druge.
"Györ ohranja model igre z veliko menjavami položajev, veliko delajo pred zaključkom napada. Tu se razlikujemo. Mi imamo bolj enostavne kombinacije in upamo, da bodo tudi bolj učinkovite. Sta pa dve možnosti za zaustavljanje njihove igre - ali dejansko pustiti 'križanje' do konca in skušati oceniti, kdaj bo res konec napada, ali pa prekiniti napad že v začetku ali na sredini akcije. Pripravljamo se na oba načina," je povedala trenerka Krima Marta Bon, ki je zaradi strganih križnih kolenskih vezi za pol leta izgubila krožno napadalko Dragano CvijićSzandra Zacsikpo poškodbi rame še ni pripravljena.

Znova bo uspeh Krima v marsičem odvisen tudi od deleža "motorja" ekipe Andree Lekić: "Ne razmišljam o maščevanju, temveč o tretji zaporedni zmagi. Je pa res čas za zmago nad Györom, saj smo dve tekmi izgubile le z enim golom razlike. Zmagamo lahko z obrambo, kakršno smo pokazale v drugem polčasu proti Podravki in Zvezdi. To je ključno."

www.rtvslo.si

Нема коментара: