уторак, 17. фебруар 2009.

Andrea: "Možda bih i ja reagovala kao Čavić!"

Naš najbolji plivač Milorad Čavić otkako se pojavio na srpskoj sportskoj sceni zadobio je simpatije navijača, i to ne samo sjajnim rezultatima nego i ponašanjem van bazena. Momak koji je rođen u Americi, u sebi nosi izraziti srpski ponos i inat, koji su ga u jednom trenutku mogli koštati karijere.Prošle godine na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu nosio je majicu „Kosovo je Srbija“, što je organizatore isprovociralo da ga suspenduju sa takmičenja i novčano kazne. Milorad se zbog toga nije pokajao, kao patriota bi i danas uradio isto, a „Blic“ je pitao njegove kolege da li oni imaju neki postupak ili potez koji žele da zaborave. 
- Hvala bogu da mi se još ništa u karijeri nije desilo što bih volela da zaboravim ili zbog čega bih se kajala. Nisam se okliznula na startnom bloku, nisam pala niti mi je pukao kupaći kostim, što se plivačicama često događa jer su pravljeni od tankog materijala. Jedino što bih volela da mi se nikad više ne ponovi je skok u trci na 50 metara kraul na EP u Ajndhovenu - priča Miroslava Najdanovski. 


Rukometašica Krima Andrea Lekić nije imala prilike da se kao Milorad Čavić izrazi majicom, ali podržava njegov gest i kaže da bi i ona uradila isto. 
- Nisam nikad prisustvovala tako velikom događaju da bih mogla da se izrazim na Čavićev način. On se tako osećao u tom trenutku i možda bih i ja reagovala kao on. Moja karijera za sada ide u pravom smeru, nisam ništa uradila čega ne želim da se sećam, ne samo na poslovnom nego i na privatnom planu. Nadam se da ću i ubuduće imati uspeha u rukometu i da neću uraditi ništa zbog čega ću kasnije žaliti - kaže srednji bek Srbije.

недеља, 1. фебруар 2009.

"WRHL means quality"


Andrea Lekić, top scorer of WRHL talks about her performances, Krims secret weapon and her future.
Serbian international Andrea Lekić is at this moment best scorer of WRHL and amongst four top scorers of Champions League. No wonder she is one of the most wanted players by many clubs. Still, she is focused on Krim:  “At the moment all my thoughts are concentrated on Krim, since I have contract for one more year here.”
After gaining important experience in last season, Andrea simply exploded:
“This season has been really great for me. I hope I will continue to improve further. In last season I managed to gather some experience and it all pays of now.”
She is satisfied with her team’s performance so far, but wants to do even more:
“We accomplished our objective for this season – to enter top eight teams of Europe. Now we can play without pressure: I hope we will continue to play on high level and make some surprises also.”
In the beginning of the season Krim lost many matches. But then things started to change. Andrea and her team now have lethal weapon for their opponents:
“During preparations we were concentrated on physical condition, because of that we lost many matches in the beginning of the season. After two months everything started to get better. Our defence is our most important weapon now. And also every player is capable to pull the team out of the trouble, which is also very important."
There is a special connection between Andrea and WRHL, both stars starting to shine in 2008/2009 season:
“I am very glad because of four WRHL teams entered top eight teams of Europe. This means that we play good handball here and that WRHL means quality.”
Krims top player is cautious about making predictions for the rest of the season:
“In CL Hypo will have very tough group. It is hard to predict anything.  All these teams in top eight are really great teams with pretty equal qualities. Their main advantage is collective play, and that’s why they are the best.”
wrhl.info