субота, 6. јун 2009.

Andrea pred baraž: Nemice nisu nepobedive!


Креатор игре и једна од најбољих играчица српског националног тима Андреа Лекић сматра да би одбрана требала да буде главни адут Српкиња у првом мечу баража за Светско првенству у Кини против репрезентације Немачке.
Она је уверена да и ако се, добре игре у одбрани, у нападу техничке грешке сведу на минимум, онда четвртопласирана екипа са последњег Европског првенства у Македонији, Немачка, није непремостива препрека за изабранице Милорада Милатовића.
- За екипу каква је Немачка, из врха европског рукомета, увек се пронађе мотив, посебно што су нам наше вечерашње ривалке остале дужник из Македоније, када су нас у самом финишу победиле једним голом разлике. Време је да сада срећа буде на нашој страни. Свесни смо да, без обзира што долазе у нешто измењеном саставу, не смемо да их подценимо и да им препустимо иницијативу. Без обзира на то оне ће представљати озбиљан задатак за нас, имају на свакој позицији по две квалитетне играчице, а предводи их једна од најбољих светских играчица и први стрелац Лиге шампиона Грит Јурак. Ту је и незгодни пивот Ања Алтхауз, која има сјајну сарадњу са Јураковом, пошто се познају из Виборга - упозорава Андреа Лекић.
Па, како зауставити Немице?
- Много тога смо одрадили на тактичком плану. Одбрана мора да нам буде кључ успеха, а у нападу морамо да грешке сведемо на минимум. Управо техничке грешке су нам и биле највећи проблем у претходном периоду. Морамо да збијемо редове, да, како се популарно каже, оставимо срце на паркету, тада би успех требало да буде наш савезник.
Колико домаћи терен може да буде превага?
- По мени то не игра толико битну улогу. Разлика до шест голова разлике лако се стиже. Надам се да ћемо уз пуну зајечарску дворану „Краљевица“ да стигнемо до солидне залихе пред реванш у Немачкој. Наравно, и победа од једног гола разлике не би ме оставила без осмеха и задовољства. 
Да ли сте задовољне формом коју сте показали у претходне две седмице?
- На почетку се осећао умор од тешке и напорне сезоне, али како време одмиче све смо у бољој форми. Ниво игре је све бољи, уиграније смо, што су показали мечеви с Хрватицама. То нам је дало додатно самопоуздање и оптимизам пред вечерашњу утакмицу против фаворизованих Немица. Међутим, и ми коња за трку имамо - уверава Лекићева.
Утакмица Србија - Немачка игра се вечерас у 20 часова у дворани „Краљевица“ у Зајечару.

dnevnik.rs