петак, 2. јануар 2009.

Krimovke v Metz pripravljene na vse

Varovanke Marte Bon so v petek že dopoldan prispele v deželo sira in vina, kjer jih v soboto ob 18. uri čaka obračun za preživetje. Devetega novembra so na Kodeljevem slovenske prvakinje doživele fiasko. Nemoč pred polno dvorano svojih navijačev proti francoskim prvakinjam in poraz s 26:31 sta ekipo Krima postavila na trdna tla. A do jutri še nič ni izgubljenega, kajti "revanša" na francoskih tleh lahko vse skupaj znova obrne na glavo in odpre vrata drugega dela evropske lige prvakinj.

Andrea Lekić

Andrea Lekić

Lekić: Igrale bomo tekmo sezone


Prva strelka kluba z Galjevice v evropskem tekmovanju, SrbkinjaAndrea Lekić, se nikoli ne bo predala, za tekmo z Metzem pa obljublja "mesarsko klanje". "Prepričana sem, da ne bomo naredile toliko napak, kot smo jih na tekmi z Metzem v Ljubljani. Prav tako francoska ekipa, ki je pri nas igrala najboljšo tekmo sezone, tega ne more ponoviti. Mislim, da bomo sedaj me odigrale najboljšo tekmo v tej sezoni." Lekićeva, ki se je takrat petkrat vpisala med strelke, ima načrt: "Obramba bo na višjem nivoju, dale bomo veliko golov iz polprotinapadov in protinapadov. Upam, da se razbranita tudi naši vratarki." Dejstvo je, da bi Sergeja Stefanišin in Agnes Triffa lahko doslej pokazali več, sploh slednja, od katere se je pričakovalo več.


Ekipa je v dobri formi zagotavlja strokovni štab, edino preglavico v zadnjih dneh povzroča poškodbo Dijane Golubić. Slednji je namreč nedavno počila stegenska mišica. "Za ekipo je odsotnost Golubićeve velik hendikep. Dijana Golubić je igralka, ki je na vsaki tekmi sposobna zabiti po 10 golov ali še več. Takšnih igralk nimamo veliko. Njena vrednost je tudi to, da prevzema odgovornost in zadane v kritičnih trenutkih. A tako pač je, nekako jo bomo morali nadoknaditi." Na desnem krilu bosta tako dobili priložnost Neli Irman ter Urška Vidic. Očitno pa bo sama na levem krilu Tanja Oder, saj je ponovno vprašljiva Manuela Hrnjič, ki zaradi želodčnih težav nekaj časa ni trenirala.

Pripravljanje na vzdušje

Pripravljanje na vzdušje


Krimovke so z zadnjim testom pred nadaljevanjem lige prvakinj odlično opravile. V tekmi regionalne lige so suvereno premagale dunajski Hypo. "Bili smo boljši. Hypo smo gladko premagali, čeprav smo imeli le osem obramb vratark. Naša obramba, predvsem na sredini, kjer smo dosedaj imeli največ težav, je delovala res dobro. Pa tudi z napadom sem bila zadovoljna," je še povedala Bonova in dodala: "Nisem ravno navdušena nad tako dolgim premorom kot je bil sedaj. Imeli smo ogromno težav, da smo igralke spravili nazaj v formo."

Dekleta naj bi bila pripravljena na vse, tudi na okoli 5000 gledalcev v mestni dvorani v Metzu, ki slovi po peklenskem vzdušju. Podobno kot so nekdaj rokometaši Barcelone pripravljali na prihod v celjsko dvorano Zlatorog, ali pa kot je slovita Anja Andersen pripravljala svojo ekipo, je tudi trenerka Krima nekaj pozornosti posvetila spoznavanju vzdušja v "Les Arènes de Metz".


"Vsi vemo, kako pomembna tekma je pred nami. Ne gre za to, koliko gledalcev bo v dvorani in kakšno bo vzdušje, pač pa za to, kako bomo igrale me. Vzdušje bo zagotovo fantastično! Pa saj zaradi tega sem začela igrati rokomet. Zato prideš na igrišče in treniraš vsak dan. Da imaš priložnost igrati pred polnimi dvoranami z glasnim navijanjem, to je nekaj, kar te ponese. Seveda bo zame še en motiv več, saj pride v Francijo tudi veliko naših navijačev. Kar se pa tiče soigralk, mislim, da so sposobne odmisliti atmosfero in se posvetiti le rokometu," že komaj čaka nova dokazovanja organizatorka Krimove igre, Lekićeva. Bonova sicer ne ve, kako bodo regirale ostale igralke, zato bosta tudi zadnja analiza in trening posvečena spoznavanju z glasbo in peklenskim ambientom, ki se ga v soboto pričakuje v mestu v francoski pokrajini Loreni.

preuzeto sa siol.net

Нема коментара: