понедељак, 19. јануар 2009.

Andrein blog na Balkan handball-u!

Andrea Lekić za Balkan-Handball.com

Imam tu čast, da među prvima napišem nešto interesantno za čitaoce BH-a. Drago mi je što je sajt veoma lepo osmišljen, i što smo zajedno od njegovog nastanka. Svi koji prate rukomet znaju, da je BH jedino mesto na kome možemo da nađemo sve ono što je aktuelno. Kao što znate već drugu godinu sam u Sloveniji gde igram za Krim Merkator iz Ljubljane. Ovih dana se uveliko spremamo za najbitniju utakmicu Lige šampiona. U subotu dočekujemo, nemački Nirnberg. Ta utakmica ce odlučiti o prolasku u 1/4 finale.

Na početku Lige šampiona, nismo znale koliki su naši stvarni dometi. Vrlo brzo smo se uverile da ove godine možemo da napravimo lep rezultat. Cilj kluba i jeste da se plasiramo među osam najboljih ekipa Evrope.

Nakon pobede u prvoj utakmici u Nemačkoj, u goste nam je došao francuski Mec. Neshvatljivo loše smo odigrale utakmicu sa Francuskinjama.To je jednostavno, jedan od onih dana kada vam ne ide sve onako kako ste planirali. Ni naši sjajni navijači nisu mogli da nam pomognu.

Vec sledeće subote u goste je došao "veliki" Viborg. Ekipa koja do tada nije pretrpela nijedan poraz u ovoj sezoni. Gorele smo od želje da dokažemo da je utakmica protiv Meca, bila jedan zaista loš dan za nas. Upravo zbog toga smo imale još jedan motiv više, da ih pobedimo na domaćem terenu, pred našim navijačima. U sjajnoj atmosferi, dale smo sve od sebe i pobedile Viborg. Tom utakmicom je završen prvi deo Lige šampiona. Usledila je pauza od mesec i po dana. Po povratku iz reprezentacije smo nastavile sa pripremama za predstojeće tri utakmice.

Vremena za proslavu Nove Godine nije bilo. Već 2.januara krenule smo put Francuske. Došle smo dan ranije, odradile trening, kako bi se bolje upoznale sa dvoranom. U slovenačkoj štampi se dosta pisalo o toj utakmici i očekivanja su bila velika. Pobeda je bila neophodna, da bi smo bile bliže nasem cilju. Na dan utakmice je "pao" i poslednji dogovor o taktici. U Francusku su stigla i dva puna autobusa naših navijača. Utakmica je počela baš onako kako smo i želele. Već u prvom poluvremenu smo napravile razliku od nekoliko golova, što je doprinelo da mnogo rasterećenije uđemo u nastavak utakmice. Pobedile smo sa 4 gola razlike. Atmosfera u povratku je bila fantastična. Velika pobeda za sve nas.

januar 2009

Нема коментара: