петак, 5. децембар 2008.

Lekić: Jedan cilj - pobeda


Najbolja srspka rukometašica Andrea Lekić veruje da će njen tim ostvariti prvu pobedu protiv Makedonki i izboriti opstanak na Evropskom prvenstvu.
Poslednju šansu da ostanu na šampionatu Evrope, rukometašice Srbije imaće u subotu, kada se sastaju sa domaćinom Makedonijom (20,15 časova) u hali "Boris Trajkovski" u Skoplju. Ono što je najvažnije je da izabranice Časlava Dinčića moraju da pobede!

Jedna od najboljih rukometašica Srbije Andrea Lekić izjavila je da su najgore kalkulacije, ali da je ekipa u takvoj situaciji da mora da razmišlja o tome, posle dva poraza u prethodna dva kola grupe D.

"Mnogo toga zavisi i od prve utakmice između Hrvatske i Nemačke. U takvoj smo situaciji i moramo da razmišljamo i o tome i čekamo kraj. Ako Hrvatska savlada Nemačku, nama je doboljna samo pobeda protiv Makedonije. Nadamo se da će tako biti, a ako ne moramo sa četiri gola da dobijemo domaću reprezentaciju. To nije neizvodljivo", istakla je Lekić.

Ona je dodala da srpski tim ne sme da podlegne pritisku sa tribina, već da preuzme inicijativu i potrudi se da meč ne odlučuje u poslednjim minutama.

"Ne smemo da dozvolimo da igramo egal završnicu, jer sigurno nećemo izvući pobedu, zbog publike i sudije. Moramo da iskoristimo to što smo brže, jer je to naša najveća prednost. Ne mislim da će atmosfera loše uticati na mene i moje saigračice".

Andrea Lekić je priznala da je reprezentacija Srbije došsla na EP sa puno optimizma, ali da je tokom prva dva kola ostvarila nepovoljne rezultate, jer su pobednika odlučivale sitnice, dve, tri lopte. 

"Jednostavno, to je sport. Navikla sam na to, da će jednog dana sreća biti na našoj strani, a drugi put neće. To je normalno. Treba dignuti glavu. Ako razmšsljamo negativno bolje da ne počinjemo utakmicu sa Makedonkama. Sva očekivanja su okrenuta suboti i nadam se da će ovog puta sreća biti na našoj strani".

Srednji bek reprezentacije Srbije istakla je da je atmosfera u dvorani odlična.

"Mislim da je Makedonija slabija reprezentacija od Hrvatske i Nemačke, ali svako svakog može da pobedi, naročito domaćini koji imaju veliku podršku sa tribina. Kada imaju iza sebe toliko publike, to im daje krila da za svaku loptu odigraju požrtvovano i daju svoj maksimum", istakla je Andrea Lekić.

Нема коментара: