петак, 11. фебруар 2011.

Andrea za siol.net: "Mislim da nas čeka prava Budućnost"


Ljubljana - Kje in kako stoji ekipa Krima Mercatorja? Je konkurenčna najboljšim? Jasen odgovor bo nedeljski obračun evropske lige prvakinj v Podgorici. Andrea Lekić pravi, da bo pod pritiskom Budućnost.


Najboljša strelka slovenskih prvakinj v elitnem evropskem tekmovanju (42 golov, šesto mesto na lestvici), Srbkinja Andrea Lekić, se pred gostovanjem v črnogorski prestolnici nadeja izjemnega obračuna. Budućnost je eden glavnih favoritov za naslov evropskega prvaka, pogled na njeno zasedbo pa je zastrašujoč. "Zame ima Budućnost gledajoč igralski kader najboljšo ekipo. Čeprav se proti Valcei niso pokazale v vsem sijaju, mislim da vse nas čaka prava Budućnost," opozarja na moč nedeljskih nasprotnic (19.30) organizatorka Krimove igre.
Vse se vrti okoli Bojane

Vse se vrti okoli Bojane



Črnogorske prvakinje, ki so se pred sezono okrepile z eno najboljših igralk na svetu Bojano Popović, vso igro gradijo okoli le-te. "Tekma med Valceo in Budućnostjo v prvem krogu ni bila lepa na pogled, predvsem smo gledali agresivno igro s trdimi obrambami. Iz tega nismo uspele potegniti veliko zaključkov," razlaga 23-letnica, ki poudarja, da se v nedeljo lahko pričakuje vse kaj drugega. "Pokazale bodo vse tisto, kar niso proti Valceii. Lahko pričakujemo veliko število strelov od daleč, tudi od Bojane, ki je v Romuniji bolj kot ne razigrala soigralke."


Prvi krog lige prvakinj se je uspešno končal za Krim z zmago nad španskim Itxakom v Stožicah (30:26), Valcea pa je v nabito polni dvorani za zadetek ugnala Budućnost (21:20), čeprav bi lahko bil izid kaj kmalu v prid nasprotnicam. V klub iz prestolnice se v zadnjih letih vlaga ogromno denarja, cilji in ambicije so zato silno visoki. Lahko bi celo dejali, da gre za podobno zgodbo, kot jo je nekoč pisal Krim Mercator. Z eno razliko – v Budućnosti se zanašajo predvsem na domače igralke (in tiste Srbkinje, ki so prevzele tamkajšnjo državljanstvo). Na poti do glavnega dela lige prvakinj je Budućnost kot edina ekipa obdržala stoodstotni izkupiček. V skupini je premagala Dinamo, Viborg in Sävehof.
Napad mora biti na višjem nivoju

Napad mora biti na višjem nivoju



Kakšen recept pa je v načrtu Krima, razloži Lekićeva: "Proti Itxaku se v napadu v drugem polčasu na globoko obrambo nismo znašle. V tem tednu treniramo različne taktične variante glede na to, kaj se lahko pričakuje od Budućnosti. Upam, da bomo v Morači odigrale na boljši način." Obramba bo ključ, sploh ob izvrstni zunanji liniji črnogorskih prvakinj (Knežević, Jovanović, Popović, Bulatović), s katero razpolaga trener Dragan Adžić. "Naša obramba bo morala biti še agresivnejša kot zadnjič, treba se zaustaviti Popovićevo in Bulatovićevo," dodaja Andrea Lekić. Pritisk ne bo na strani Krima, kar je lahko voda na mlin slovenske ekipe.


"One bodo pod večjim pritiskom, saj so prvo tekmo izgubile. In to sploh prvo tekmo v ligi prvakinj letos. Tu vidim našo priložnost, saj se jim lahko 'zatresejo' roke in delajo več napak v napadu. Zato jih moramo z obrambo prisilit v dodaten stres," sproščeno razlaga recept Lekićeva, ki pa bo morala v Krimovi zunanji liniji vendarle imeti kaj pomoči Barbare Varlec in Andree Penezić. Slednji se na prvi tekmi nista izkazali, na sredini trening tekmi pa sta si obe poškodovali prst.

Нема коментара: