петак, 12. март 2010.

Andrea Lekić: Sreča v nesreči (video)


Motor slovenskih rokometnih prvakinj, Andrea Lekić, bo do konca sezone zgolj opazovalka rokometnega dogajanja. Spomin na zadnjo minuto v Leipzigu je še kako živ.
Manj kot minuto pred koncem obračuna četrtega kroga lige prvakinj med Leipzigom in Krimom Mercatorjem so se želje 22-letne organizatorke igre "sesule v prah". Grd padec na roko, ki je povzročil izpah komolca, jo je od rokometnih igrišč odtrgal vsaj za dva meseca. V bolnišnici v Nemčiji so ji opravili slikanje ter nadeli mavec. Po prihodu v Slovenijo pa je mnenje podal še zdravnik Krima Mercatorja: "Zaradi prehude otekline magnentna resonanca, ki bo natančno pokazala vezi in hrustanec, še ni bila mogoča," je povedala Lekićeva, ki pa je kljub temu vesela, da kosti niso polomljene: "Upamo, da tudi ostalo ni poškodovano. V vsakem primeru me čaka šest tednov z mavcem, nato pa še rehabilitacija."


Njen pregovoren optimizem pa vre navkljub tej hudi poškodbi, zaradi katere bo izpustila tako preostali del lige prvakov s Krimom kot reprezentančne kvalifikacije s Srbijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo: "Sreča v nesreči je, da gre za levo roko. Zato sem optimistična in upam, da se kmalu vrnem."
Beograjčanka bo na tekmi z Györijem navijala na vso moč.
Beograjčanka bo na tekmi z Györijem navijala na vso moč.

Pogled na roko je bil šok


Spomin na Leipzig je še vedno boleč. Njeni kriki so odražali bolečino ter šok ob pogledu na roko, ki je od komolca navzdol prosto visela. Krim Mercator bo brez nje močno oslabljen v zadnjih dveh tekmah glavnega dela elitnega evropskega tekmovanja, ko ga doma čaka obračun z Madžarkami ter pot na Norveško. "Težko mi je pri srcu, saj se celo sezono pripravljaš in boriš, nato pa tole," žalostno razlaga Beograjčanka in dodaja: "Upam, da bo ekipa proti Györiju pokazala, kaj vse zmore. Verjamem v zmago Krima." Nekoliko v šali, pa tudi zares, Lekićeva tudi ploskati ne bo mogla: "Pri glasu zaenkrat sem, zato verjemite, da me bo slišati. Na vso moč bom navijala in se drla."

Lekićeve, preko katere sta tekla tako Krimova obramba kot napad, še vedno ni sklenila, kje nadaljevati kariero. V svojih vrstah si jo želi marsikateri evropski klub. Na vse kriplje se trudita predvsem romunska Valcea in srbski Zaječar. A njena želja je še vedno Ljubljana in Krim: "Trenutno so moje misli le pri roki, a počasi bo potrebno razmišljati o prihodnosti. Do konca marca se moram odločiti," je še dodala mlada srbska organizatorka igre, ki je že vso sezono "vroča roba" na rokometnem tržišču. Klubi so zanjo pripravljeni odšteti vrtoglave vsote. Sama pa rada poudarja, da ni vse v denarju, sicer bi Krim zapustila že ob vstopu v to sezono, ko je zapadel v finančno krizo.

O obstanku ali odhodu iz Krima Mercatorja:


"Tu se počutim odlično, a odločajo še drugi dejavniki. Predvsem sem igralka, ki si želi osvajati lovorike. Nočem ostati pri četrtfinalih lige prvakinj. Hočem jo osvojiti.Zato upam, da bodo v Krimu le našli sponzorje, s katerimi bi bilo mogoče sestaviti šampionsko ekipo," o tem, kaj bo odločilnega pri njenem obstanku ali odhodu iz Krima, razloži Andrea Lekić.

mart 2010
preuzeto sa siol.net

Нема коментара: