понедељак, 20. децембар 2010.

Andrea Lekić za Politiku: Hrvatska je apsolutni favorit


Наше најбоље рукометашице играће против Хрватске у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу крајем наредне године, одлучено је жребом у данском Хернингу. Први меч, 4. или 5. јуна, игра се у Хрватској док је реванш, недељу дана касније, у нашој земљи. Након дебакла на јуче завршеном Европском првенству у Данској и Норвешкој, које смо завршили с три пораза после само пет дана, нећемо имати добру прилику за вађење пошто смо добили изузетно јаког противника.

За разлику од нас Хрватице су прошле прву рунду, савладавши у групи поред аутсаједара Исланд и јаку Црну Гору, док су у главној рунди забалежиле победу над Шпанијом и тако шампионат завршиле на солидном деветом месту.

– Нисмо имале среће. Од могућих противника добили смо једног од најјачих а није ми се испунила жеља да извучемо Украјину или Холандију с којима смо могле равноправно да се носимо. Хрватска је један изузетно организована репрезентација и апсолутни је фаворит у предстојећим дуелима. За сада једина позитивна ствар јесте то што се реванш игра у Србији и што ће се до јунски дуела потпуно опоравити Драгана Цвијић која нам је много недостајала у Алборгу. Ипак, то само по себи ништа не значи. Уколико желимо на светски шампионат мораћемо да надмашимо себе, а искрено се надам да никада више нећемо поновити бледе партије с минулог шампионата – казала је Андреа Лекић.

Иначе, наше рукометашице нису успеле да се пласирају на претходна три светска првенства – у Француској 2005, Русији 2007. и Кини 2009. Судећи према слабом материјалу који тренутно имамо одлазак у Бразил 2011. тренутно делује као немогућа мисија. По свој прилици после Хрватске 2003. мораћемо да сачекамо равно 10 година да бисмо поново учествовали на светском првенству будући да 2013. нећемо стрепети јер као домаћини прескачемо квалификације.

У осталим мечевима европских квалификација за Бразил 2011. састаће се: Чешка – Црна Гора, Холандија – Турска, Шпанија – Македонија, Француска – Словенија, Исланд – Украјина, Немачка – Мађарска и Пољска – Данска. Поред Русије, светског првака из Кине 2009, у Бразил су се директно плаирале и Норвешка, Шведска и Румунија, три првопласиране екипе с јуче зваршенго европског првенства.
politika.rs

1 коментар:

Анониман је рекао...

Хвала за занимљив блога