недеља, 14. март 2010.

Andrea Lekić: Najhuje je ležati na hrbtu

LJUBLJANA - Predzadnja minuta nedeljske tekme lige prvakinj proti Leipzigu v Nemčiji je bila usodna za Andreo Lekić, rokometašico Krima Mercatorja, ki si je huje poškodovala komolec. "Nikoli v življenju nisem imela takšnih bolečin," priznava Andrea Lekić, ki jo čaka najmanj šesttedenski prisilni počitek, nato pa rehabilitacija.

Andrea Lekić: Komolec imam tako otečen, da je bolj podoben kolenu. (Foto: Matej Povše)

22-letna Srbkinja zaradi poškodbe ne bo mogla pomagati soigralkam na tekmi petega kroga lige prvakinj proti madžarskemu Györiju (danes ob 18. uri na Kodeljevem), prav tako ne naslednji teden na gostovanju pri Larviku.

Zaradi otekline še vedno ni mogoče izvesti magnetne resonance, ki bi jasno pokazala, za kako hudo poškodbo gre.

Najpomembneje je, da čim prej dobim natančno diagnozo. Zaenkrat še ni jasno, kakšne so poškodbe. Vem, da so kosti cele, odprto pa je vprašanje, kaj je z ligamenti, vezmi in hrustancem. Najhuje bi bilo, če je poškodovan hrustanec, kajti potem bi bila operacija neizbežna. Čez sedem, osem dni naj bi oteklina splahnela in bom lahko opravila magnetno resonanco. Komolec imam tako otečen, da je bolj podoben kolenu.

Ali lahko Krim Mercator tudi brez vaše pomoči premaga Györi in podaljša upanje o uvrstitvi v polfinale?

Prav madžarski klub je dokazal, da je mogoče odlično igrati tudi brez prve zvezdnice. Organizatorica igre Anita Görbicz je poškodovana in izgubljena za dalj časa, a Györi ne igra nič slabše. Vsako igralko je mogoče nadomestiti in upam, da bo to uspelo tudi mojim soigralkam. Prepričana sem, da bodo pred fantastičnimi navijači spravile na kolena tudi Györi, čeprav bo v nekaj dneh težko spremeniti sistem igre.

Verjetno vam bo težje biti v vlogi gledalke kot igralke.

Seveda. Kot gledalec si nemočen, lahko le opazuješ, kaj se dogaja na igrišču in ne moreš ničesar storiti. Bom pa zato kot gledalka toliko bolj glasna, kajti glasilke mi še vedno dobro služijo. Navijala bom le z eno roko, ploskala pa ne bom, ker ne morem, ha, ha... A biti v vlogi gledalke ni moja edina težava. Največ preglavic imam ponoči, saj zaradi mavca ne morem spati na boku ali trebuhu, česar sem najbolj vajena, ampak sem prisiljena ležati na hrbtu, kar je zame najhuje. Zato se ponoči pogosto zbujam.

Kdaj bo jasno, ali boste v naslednji sezoni igrali v Krimovem dresu?

V zadnjih dneh sem bolj razmišljala o poškodbi, a računam, da bo jasno do konca meseca. Imam tudi številne ponudbe drugih evropskih klubov, zato odločitev ne bo lahka. S Krimovim vodstvom sem že imela prvi sestanek in pogovori so potekali v dobri smeri. V Ljubljani mi je super, zato upam, da bo klub našel dovolj sponzorskih sredstev za sestavo vrhunske ekipe tudi v prihodnje. Na Galjevico sem prišla tudi zato, da bi osvajala evropske lovorike, ne pa, da bi se vsako sezono zadovoljevala z uvrstitvami v drugi del lige prvakinj.

mart 2010

preuzeto sa dnevnik.si

петак, 12. март 2010.

Andrea Lekić: Sreča v nesreči (video)


Motor slovenskih rokometnih prvakinj, Andrea Lekić, bo do konca sezone zgolj opazovalka rokometnega dogajanja. Spomin na zadnjo minuto v Leipzigu je še kako živ.
Manj kot minuto pred koncem obračuna četrtega kroga lige prvakinj med Leipzigom in Krimom Mercatorjem so se želje 22-letne organizatorke igre "sesule v prah". Grd padec na roko, ki je povzročil izpah komolca, jo je od rokometnih igrišč odtrgal vsaj za dva meseca. V bolnišnici v Nemčiji so ji opravili slikanje ter nadeli mavec. Po prihodu v Slovenijo pa je mnenje podal še zdravnik Krima Mercatorja: "Zaradi prehude otekline magnentna resonanca, ki bo natančno pokazala vezi in hrustanec, še ni bila mogoča," je povedala Lekićeva, ki pa je kljub temu vesela, da kosti niso polomljene: "Upamo, da tudi ostalo ni poškodovano. V vsakem primeru me čaka šest tednov z mavcem, nato pa še rehabilitacija."


Njen pregovoren optimizem pa vre navkljub tej hudi poškodbi, zaradi katere bo izpustila tako preostali del lige prvakov s Krimom kot reprezentančne kvalifikacije s Srbijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo: "Sreča v nesreči je, da gre za levo roko. Zato sem optimistična in upam, da se kmalu vrnem."
Beograjčanka bo na tekmi z Györijem navijala na vso moč.
Beograjčanka bo na tekmi z Györijem navijala na vso moč.

Pogled na roko je bil šok


Spomin na Leipzig je še vedno boleč. Njeni kriki so odražali bolečino ter šok ob pogledu na roko, ki je od komolca navzdol prosto visela. Krim Mercator bo brez nje močno oslabljen v zadnjih dveh tekmah glavnega dela elitnega evropskega tekmovanja, ko ga doma čaka obračun z Madžarkami ter pot na Norveško. "Težko mi je pri srcu, saj se celo sezono pripravljaš in boriš, nato pa tole," žalostno razlaga Beograjčanka in dodaja: "Upam, da bo ekipa proti Györiju pokazala, kaj vse zmore. Verjamem v zmago Krima." Nekoliko v šali, pa tudi zares, Lekićeva tudi ploskati ne bo mogla: "Pri glasu zaenkrat sem, zato verjemite, da me bo slišati. Na vso moč bom navijala in se drla."

Lekićeve, preko katere sta tekla tako Krimova obramba kot napad, še vedno ni sklenila, kje nadaljevati kariero. V svojih vrstah si jo želi marsikateri evropski klub. Na vse kriplje se trudita predvsem romunska Valcea in srbski Zaječar. A njena želja je še vedno Ljubljana in Krim: "Trenutno so moje misli le pri roki, a počasi bo potrebno razmišljati o prihodnosti. Do konca marca se moram odločiti," je še dodala mlada srbska organizatorka igre, ki je že vso sezono "vroča roba" na rokometnem tržišču. Klubi so zanjo pripravljeni odšteti vrtoglave vsote. Sama pa rada poudarja, da ni vse v denarju, sicer bi Krim zapustila že ob vstopu v to sezono, ko je zapadel v finančno krizo.

O obstanku ali odhodu iz Krima Mercatorja:


"Tu se počutim odlično, a odločajo še drugi dejavniki. Predvsem sem igralka, ki si želi osvajati lovorike. Nočem ostati pri četrtfinalih lige prvakinj. Hočem jo osvojiti.Zato upam, da bodo v Krimu le našli sponzorje, s katerimi bi bilo mogoče sestaviti šampionsko ekipo," o tem, kaj bo odločilnega pri njenem obstanku ali odhodu iz Krima, razloži Andrea Lekić.

mart 2010
preuzeto sa siol.net

среда, 10. март 2010.

ANDREA LEKIĆ INJURED :((((

Andrea Lekić’s bad injury in 59thminute of the match between Leipzig and Krim Mercator totally spoiled the party of Slovenian Champions. It means Krim's top scorer will be out of practice for at least 6 weeks.

With just a minute to go and the game already decided, the 22 year old Serbian international dislocated her elbow after falling severely with the whole body and weight on her shoulder. She was driven directly to the hospital where she received surgery and a plaster. Further examinations will show how bad her ligaments are hurt.

For unlucky Lekić this is already the third injury within two months. Almost the whole January she spent in bed due to stomach and diaphragm problems. After that she had a bad blister below her lip and cut it in Györ. That was followed by her current elbow injury. Despite her injury Krim won 31:27 in Leipzig and are still in the run for the semi-final.

ethcl.com

недеља, 7. март 2010.

Lekićevo čaka šest tednov počitka


Leipzig - Rokometašica Krima Mercatorja Andrea Lekić bo zaradi poškodbe komolca, ki jo je staknila na tekmi lige prvakinj v Leipzigu, z igrišč odstotna vsaj šest tednov.
Srbska rokometašica je v zadnji minuti pomembne tekme med Leipzigom in Krimom Mercatorjem grdo padla in si izpahnila komolec. 22-letnico so takoj odpeljali v bolnišnico in pri rentgenskem pregledu ugotovili, da k sreči ni prišlo do zloma.
Na komolec so ji nadeli mavec, zaradi nezgode pa bo najboljša strelka slovenskih državnih prvakinj z igrišč odstotna vsaj šest tednov.
V Ljubljani Lekićevo čaka še temeljitejši pregled z magnetno resonanco, ugotoviti morajo namreč, če je prišlo do poškodbe ligamentov, domov pa igralka, ki igra na položaju srednje zunanje, že potuje z ekipo. Kljub hudim bolečinam, ki si jih blaži s tabletami, se je Lekićeva odpovedala potovanju z letalom.

Gorak ukus Krimove pobede posle povrede Lekić!


 Znale su dobro igračice Krima da im samo pobeda u Nemačkoj u meču četvrtog kola glavne runde, ostavlja izglede da se nađu u polufinalu Lige šampiona ove sezone. Uz neizbežno visoke oscilacije u igri, koje su postale njihova karakteristika, Krimovke su u ključnim trenutcima uspele da pronađu svoju igru i uknjiže bodove u pobedi 31-27(20-14).Zasluženog slavlja u pravom smislu reči u Lajpcigu ipak nije bilo, pošto je povreda prve igračice Krima i reprezentacije Srbije, Andree Lekić, u finišu utakmice zabrinula sve. Dah se zaledio svima u hali, ali i pored ekrana, kada je posle zastrašujućeg krika, Andrea u strašnim bolovima bespomoćno ostala da leži na parketu. Odmah je prevezena u bolnicu, a prve prognoze kažu da sledi pauza od nekoliko nedelja pošto je u pitanju isčašenje lakta leve ruke. To znači da "motor" Krima i srpskog nacionalnog tima, neće biti u prilici da pomogne saigračicama u naredna dva meča glavne runde Lige šampiona, kao ni reprezentaciji u kvalifikacionim utakmicama sa Španijom(31.mart i 4.april).
Lajpcig - Krim 27:31 (14:20)
Lajpcig Arena, 3.600 gledalaca
Lajpcig: Schülke (19 odbrana), Plöger, Ommundsen 3 (1), Holmgren, Ulbricht 7, Augsburg 3, Daniels 1, Eriksson 1, Schulze 1, Kudlacz 10 (1), Rösler 1, Wiren, Müller.
Krim: Stefanišin (7 odbrana), Grubišić (17 odbrana), Zacsik 4, Gros 4, Vergeljuk 5, Mavsar 1, Vidic 2, Bodnjeva 4, Koren, Janković 2, Cvijić 1, Zrnec, Lekić 8 (1), De Sousa.


7.mart 2010
preuzeto sa balkan-handball.com