субота, 2. мај 2009.

Andrea: "Dobra grupa za EP 2010"


Navijači se već „kunu u njih“, a one zaista jesu svetla strana rukometa, odnosno svetla sadašnjost i budućnost rukometnih r eprezentacija Srbije i Crne Gore. Nećemo da ih zamišljamo u istoj reprezentaciji jer nam ne bi bilo dobro od takvog spoja ideja, mogućnosti i realizacije, ali smo iskoristili priliku da ih pitamo za komentar žreba za Evropsko prvenstvo naredne godine koji je Srbiju smestio u Grupu 5, a Crnu Goru u Grupu 6. Samo za čitaoce Balkan-Handball.com prvi komentar žreba dobili smo od Andree Lekić i Marije Jovanović.

U neformalnim razgovorima posle žreba čuli smo da Srbija nije loše prošla. Glavni nosilac igre reprezentacije, Andrea Lekić očekuje da se nastavi kontinuitet odlaska na Evropska prvenstva pod uslovom da se maksimalno ozbiljno uđe u svaki meč:

-Mislim da smo dobili dobru grupu, mada su sve grupe dosta ujednačene. Španija je sigurno favorit na osnovu ovog poslednjeg rezultata i medalje sa Evropskog prvenstva. Turska predvođena jednom sjajnom igračicom kao što je Ozel može biti nezgodan rival. Uostalom, u baražu za prošlo EP ispale su od Danske samo za jedan gol tako da je sigurno reč o dobroj reprezentaciji. Treba biti oprezan, danas svi igraju rukomet i ma koliko ta Grčka zvučala naivno, sigurno da nije tako. Grkinje vodi naš trener Penjović i znaće kako treba da ih pripremi. Sigurno je da u svaku utakmicu moramo ući maksimalno, svaka će biti teška na svoj način i samo sa takvim pristupom možemo očekivati da budemo u prve dve ekipe koje putuju na EP.

www.balkan-handball.com

april 2008

Нема коментара: