петак, 19. фебруар 2010.

Vecer.com: Andrea Lekić, prvo ime Krima Mercatorja, pred tekmo lige prvakinj z Larvikom

Najprej zmaga, potem pogodba





Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
(Tit Košir)
Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
Danes bodo rokometašice Krima Mercatorja na Kodeljevem igrale tretjo tekmo v drugem delu lige prvakinj. Njihov nasprotnik bo v tem delu tekmovanja še nepremagani norveški Larvik. Gonilna sila in organizatorka igre Krima Mercatorja je srbska igralka, 23-letna Andrea Lekić, ki so jo razglasili za misico športa 2009 v Srbiji. Torej Andrea Lekić blesti tudi zunaj rokometnih igrišč. Vstop na tekmo, ki se začne ob 16.30, je brezplačen.



Po zmagi in porazu v drugem delu je zdaj na vrsti tekma s favoritom skupine Larvikom. Kaj pričakujete od nje? 



"Me nismo še niti ene tekme doma izgubile. To je že podatek, ki vliva upanje, da bo tako tudi po tekmi z Larvikom. Ne vem, zakaj bi bilo tokrat drugače. Norvežanke morajo računati na to in na peklensko vzdušje na tribunah. Odigrati moramo seveda našo najboljšo tekmo, ker prihaja najmočnejši nasprotnik v tej sezoni. Všeč mi je njihova hitra in domiselna igra, podobna je naši."

Kako ustaviti Norvežanke, ki so v veliki formi, saj so v drugem delu lige prvakinj dvakrat zmagale? 



"Zaustaviti moramo njihove protinapade in polprotinapade. Potem smo nekaj že naredili. Seveda imajo vrhunske beke in pivota Heidi Loke. Na vsakem položaju pa odlične igralke. Toda za nas je vsaka točka pomembna, če želimo priti med prvi dve ekipi v skupini in v polfinale."



Ali pripravljate za skandinavske tekmice kakšno presenečenje? 



"Da. Toda kakšno, je naša skrivnost. To bo presenečenje. Tako kot smo presenetili Leipzig z malo globljo obrambo, bomo tudi Larvik skušali presenetiti."



Že nekaj časa se glasno šepeta, da ima Andrea Lekić dobre, vroče ponudbe. O njej je trenerka Marta Bon rekla: Ona igri Krima veliko prinaša. Tako v obrambi kot v napadu. Seveda si želimo, da ostane pri nas, kajti to bi bilo odlično za mlade igralke, da jo imajo ob sebi, pa verjetno tudi za njo. Če pa bodo drugačne poti, pač bodo. Se bodo poti razšle?


"Najraje bi ostala na Krimu. Doslej se o nadaljevanju sodelovanja v naslednjih sezonah še nismo pogovarjali. Pogovori so na vidiku, po njih bomo vedeli kaj več."



Marjan Horvat


http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/stolpec650/clanek/clanek_natisni/?id=2010021905513761&kaj=3





Нема коментара: