понедељак, 12. октобар 2009.

Andrea pred start kvalifikacija za EURO 2010: Ima mesta optimizmu!


Женска рукометна репрезентација Србије окупила се у Београду и одмах наставила пут Ечке, где ће боравити два дана, а у среду у Зрењанину их очекује прва квалификациона утакмица за ЕП против Грчке. Након дуела са Гркињама наше репрезентативке путују у Турску, јер у Анталији играју други меч квалификација против домаће селекције у недељу. Селектор Душко Милић на располагању има комплетан играчки кадар, а у редовима нашег државног тима влада оптимизам пред два изузетно важна дуела. 
Средњи бек Андреа Лекић сматра да од ове две утакмице доста тога зависи како ће се ствари одвијати у групи. 
- Утакмица са Грчком и посебно са Турском су изузетно битне, не само из разлога што су то први мечеви у квалификацијама и што не познајемо довољно своје противнике, већ због тога што је неопходно да освојимо бодове, чиме би на неки начин доста тога разрешили по питању пласмана на ЕП, пошто две селекције из групе иду у Норвешку и Данску. Реално је да добијемо Грчку и овде и када будемо гостовали. А, уколико савладамо Турску практично би начинили велики корак ка завршници шампионата, с обзиром да касније Туркиње долазе код нас где би смо имали меч лопту.Има места оптимизму и ако све буде текло по нашим жељама онда би два дуела са Шпанијом могли да играмо поптуно растерећено и за престиж- сматра Андреа. 
Колико познајете противнице?
- О Гркињама немамо правих информација, али ћемо у наредна два дана погледати неке касете како бисмо могли да направимо праву тактику за ривала. Што се Турске тиче, ради се о једној озбиљној селекцији која је много напредовала последњих година и сигурно нам неће бити лако у Анталији, али сам оптимиста и верујем да ћемо и у том мечу остати непоражени - нагласила је Андреа Лекић.
dnevnik.rs

Нема коментара: