четвртак, 4. децембар 2008.

EP: Srpske rukometašice ispustile pobedu


Najbolje rukometašice Srbije bile su na korak od osvajanja prvog boda na Evropskom prvenstvu u Makedoniji, ali su u finišu meča drugog kola grupe D prepustile pobedu selekciji Nemačke - 32:31 (17:15).
Najbolje rukometašice Srbije bile su na korak od osvajanja prvog boda na Evropskom prvenstvu u Makedoniji, ali su u finišu meča drugog kola grupe D prepustile pobedu selekciji Nemačke - 32:31 (17:15).

Izabranice selektora Časlava Dinčića, svesne da protiv Nemačke moraju da odigraju dobro, mnogo hrabrije su ušle u meč nego protiv Hrvatske u prvom kolu. 

Manje grešaka u igri, kao i odlične odbrane Katarine Tomašević prouzrokovale su da se srpski tim ravnopravno nosi sa favorizovanim rivalkama. 

One su u 24. minutu stigle do dva gola viška, pogocima Sanje Damnjanović i Marine Dmitrović, ali su ponovo pale u igri u finišu prvog dela igre. Iskusnije Nemice su serijom 5:0 stigle do preokreta, a najbolja u redovima Srbije Andrea Lekić u poslednjim sekundama je smanjila prednost na podnošljivih 17:15.

Srpske igračice su u nastavku brzo uhvatile priključak i sjajno se nosile sa protivnicama. Grit Jurak, koja je zadavala glavobolje našem timu u prvom poluvremenu, kao da se umorila, ali je njeno mesto zauzela Nina Vurc, koja je bila nerešiva enigma za srpski tim. 

Uprkos tome, Tanja Medved i drugarice uspele su da preuzmu inicijativu i četiri minuta pre završetka meča stignu do vođstva (30:29). 

Čerdeset sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, pri izjednačenom rezultatu (31:31), bile su u prilici da organizuju dobar napad, ali su im Nemice oduzele loptu, a zatim su preko Anje Althaus i kaznile nesmotrenost srpskog tima i obezbedile drugi trijumf na šampionatu.

Za razliku od Nemačke Srbija je upisala drugi poraz u Skoplju i u poslednjem okršaju sa Makedonkama, u subotu od 20.15 časova, pokušaće da stignu do jedinog trijumfa, koji bi možda i mogao da im obezbedi treće mesto u grupi i plasman u narednu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Najbolja u redovima srpskog tima bila je, kao i protiv Hrvatske u prvom kolu, Andrea Lekić sa osam golova, dok su Sanja Rajović i Svetlana Ognjenović postigle po pet, a Tanja Medved četiri.

Kod Nemica najefikasnija je bila Grit Jurak sa osam pogodaka, a Nina Vurc je dodala šest.


Нема коментара: