субота, 24. октобар 2009.

Zastrašujoča naveza Krima: Lekić - Bodnjeva

Metz - V osrednjem francoskem časopisu regije Lorene se je novinar pred prvim obračunom v ligi prvakinj med Metzem in Krimom razpisal o "ranjenem" Krimu in smrtonosni navezi.

Andrea Lekić

Andrea Lekić

Naveza Lekić – Bodnjeva, ali ko se srečata dve genialni ideji … Tako pišejo v francoskem časniku, kjer sicer v morebitno postavo uvrstijo tudi Triffo in Hrnjičevo, ki sta že po minuli sezoni zapustili Krim Mercator. Krim Mercator in Metz sta se v 15-letni Krimovi zgodovini nastopanja in osvajanja lige prvakinj srečala šestkrat (dvakrat je slavil zmago Metz, vse ostale obračun je suvereno dobil klub z Galjevice). Nazadnje je klonil v minuli sezoni na domačem terenu, a januarja v Franciji pokazal, kdo je vladar. V ekipi Bertranda Françoisa bo navkljub težavam s pljuči v zadnjih tednih nastopila Srbkinja Svetlana Ognjenović, Hélène François, organizatorka igre, pa se prav tako vrača po poškodbi. Nosečnost Nine Kanto je botrovala k temu,da bosta morali domala vso odgovornost prevzeti mlada Eva Turpin in 38-letna Isabelle Wendling. Slednja pred tekmo poudarja predvsem vlogo ruske krožne napadalke Ljudmile Bodnjeve: "Fizično je zelo močna v obrambi, v napadu pa je tradicionalni ruski pivot, ki prostora ne išče na silo. Bodnjeva je arhetip krožnega napadalca, vedno odlično postavljena čaka na svojo priložnost." Ob tem pa se ne more izogniti veliki vlogi Andree Lekić: "Ona lahko vse naredi sama, zame je popolni kapetan na igrišču. Ima odločnost in navdih, sama lahko zaključuje akcije, hkrati pa je zmožna izjemno razigrati soigralke."

Limonada z Beverly Hillsa

Po prerazporeditvi vlog v Metzu ob nekaterih odhodih, poškodbah in nosečnosti, ekipa še ni uigrana, njen recept pa bo podoben kot na zadnji prvenstveni tekmi, ko je z ofenzivno obrambo ustavila nasprotnice. Francoski javnosti je znana situacija Krima Mercatorja v zadnjih tednih, saj je Kristina Franić še nedavno tega nosila dres Ljubljančank, pred tednom pa oblekla francoskega. Sarkazma ne manjka, saj govorijo o tem, da pri Krimu ni več ugodnosti in da odslej obstaja le avtobusni prevoz, da bodo morali biti v slovenskem klubu sedaj bolj ponižni in da igralk bržkone v Ljubljani ni zadržalo veliko srce, temveč visoke plače …V prispodobi J. M. Cavalli piše, da gre za limonado z Beverly Hillsa.

preuzeto sa siol.net

1 коментар:

Анониман је рекао...

оно што сам тражио, хвала