уторак, 25. мај 2010.

Andrea Lekić: "Nema posledica povrede, osećam se sigurno na terenu!"






Сениорска репрезентација Србије улази у завршну недељу квалификационог циклуса за одлазак на Европско првенство у Данску и Норвешку, које ће се одржати децембра ове године. Мечеви петог и шестог кола, против Грчке у гостима (у среду 26. маја у Патри - 11 часова), а нарочито онај са селекцијом Турске у Смедереву ( 30.05. - недеља - 20 часова), даће одговор на питање, да ли ће наше најбоље рукометашице наставити низ учествовања на највећим такмичењима у организацији ЕХФ-а, после ЕУРО 2008 у Македонији, где су заузеле 13. место.
Завршне припреме се, већ недељу дана, спроводе у "Kристалној дворани" у Зрењанину, а репрезентација је смештена у "Каштелу" у Ечкој, где по признању стручног штаба, имају одличне услове за одмор и релаксацију након напорног рада.

Организатор игре репрезентације Србије, Андреа Лекић, вратила се на терен после неугодне повреде леве руке, због које је пропустила мечеве са Шпанијом.
- Вратила сам се на терен након два месеца. Једини циљ, мало бржег опоравка је била репрезентација и овај завршетак припрема. Све смо сконцентрисане на оно што нас чека. Јако добро се ради. Максимално се залажемо на сваком тренингу и трудимо се да се пласирамо на ЕП.
Да ли је са руком све у реду?
- Најбитније је да не осећам никакве последице, ни на утакмицама, ни на тренинзима. Осећам се сигурно на терену и кондиционо сам спремна. Тренирала сам све време, док сам имала паузу, јер не бих могла да испратим ове тренинге у Зрењанину, који су јаког интензитета. Задовољна сам својом формом.
Све мисли су усмерене на Турску, за коју је селектор Милић рекао да је практично "бараж противник" Србије, с обзиром на све остале резултате у групи.
- Нисмо занемарили ни Гркиње, али је приоритет да будемо у најбољем издању против Турске у Смедереву. Грчка ће нам добро доћи као припрема. Победили смо Туркиње тамо, зато се надам да ћемо уз добру игру славити пласман на Европско првенство након утакмице у Смедереву.

rss.org.rs

Нема коментара: