среда, 22. септембар 2010.

Andrea pred Croatia Cup: Svaka utakmica je provera za EP!


Ženska seniorska reprezentacija Srbije, okupila se u Beogradu u okviru EHF nedelje u kojoj će naše najbolje rukometašice učestvovati na "Kroacija Kupu" u Osijeku, gde će za protivnice imati selekcije Hrvatske ("A" i "B"), kao i reprezentaciju Slovenije. Na konferenciji za medije u hotelu "Srbija", novinarima su se obratili Milena Delić, potpredsednica UO RSS, selektor Duško Milić i igračica, Andrea Lekić.


Selektor, Duško Milić, apostrofirao je ovu nedelju kao početak priprema za EURO 2010 u decembru:

- Ovo nam je u pravom smislu, početak priprema za Evropsko prvenstvo. Odmah smo reagovali na poziv Hrvatica, jer nam je bitno da odigramo što više utakmica. Sada su nam bitne samo utakmice, jer ova ekipa nije od juče, već se poznaje i duže je zajedno. Mnogo toga novog, nemamo da radimo. Ono što smo počeli, sada nastavljamo. Neke stvari ćemo obnoviti, neke probati. Želimo da pobeđujemo. Uvek je to naš cilj. Ima malo umora, jer je deset igračica učestvovalo u kvalifikacijama za LŠ prošlog vikenda. I pored toga, verujem da će biti spremne za mečeve u Osijeku. Nema razloga, apsolutno, ništa da menjam. Pozvali smo samo jedno novo ime, klinku koja obećava (Luković), da je vidimo kako će se snaći u novoj sredini.

Andrea Lekić, reprezentativka Srbije:

- Radujem se reprezentaciji, pogotovo kada imamo jedno takvo takmičenje ispred nas. Svaka utakmica je provera pred EP i jako je bitna. Devojke su zdrave, malo umorne, ali ćemo to srediti kroz treninge i nastaviti u istom sistemu rada. Nadam se da ćemo spremni dočekati Evropsko prvenstvo.

Нема коментара: