субота, 23. октобар 2010.

Andrea Lekić: Odločale bodo malenkosti

Slabega občutka pred obračunom z madžarskimi prvakinjami v garderobi Krima Mercatorja ni, navkljub dejstvu, da slovenska ekipa še nikoli ni zmagala. Zgodovina je zgodovina, statistika zgolj statistika. Tako razmišlja organizatorka igre ljubljanske ekipe in ena ključnih obrambnih igralk Andrea Lekić. "Ne razmišljam o maščevanju, pač pa o tretji zaporedni zmagi v ligi prvakinj. Mislim, da je prišel čas zanjo," je odločna Srbkinja, ki jo je na zadnjem obračunu v Györu preteklo sezono skupila po obrazu, v Ljubljani pa zaradi hude poškodbe komolca ni igrala.
Ponoviti drugi polčas proti Zvezdi


Če se je ekipa Györija zelo malo spremenila, dobila dodano vrednost z vratarko Katrino Lunde Haraldsen in slovensko levičarko Ano Gros, je Krim Mercator v tem trenutku močnejši z Andreo Penezić in Barbaro Varlec kot v sezoni 2009/10. "Györi na prvih dveh tekmah lige prvakinj ni blestel, a po porazu z Zvezdo je v drugem krogu igral že bolje proti Podravki. Kot kaže se dviga v formi, v Ljubljani pa bo gotovo silno motiviran," poudarja 23-letnica, ki priložnost za zmago vidi v dobri obrambi: "Če ponovimo drugi polčas proti Zvezdi, bomo vknjižili zmago."
Motivacija bo na obeh straneh nedvomno velika, pri Krimu, ker še nikoli ni zmagal, v minuli sezoni pa dvakrat držal v rokah dve točki, a zapravil le-ti v končnici, pri Györiju pa, ker si želi nadaljevati zmagoviti niz proti Ljubljančankam. Pa tudi zaradi "le" ene zmage v dveh krogih.
Treba je poudariti, da madžarske prvakinje sodijo v najožji krog favoritinj za evropsko lovoriko. V Stožicah pred bržkone 3000 gledalci bodo nastopile v popolni postavi. "S tem, kdo bo igral, se sploh ne obremenjujem. Še bolje, če bodo igrale v popolni postavi, potem bo naša zmaga slajša," dodaja pred dvobojem Lekićeva.


Na drugi strani pa njena "rivalka" in kapetanka ekipa Anita Görbicz pravi: "Skrivnosti praktično ni, v zadnjih letih smo se večkrat srečali. Do njih imamo veliko spoštovanje, tekma bo zagotovo težka, odločale pa bodo nianse. Upam, da v našo prid."


Maja Mastnak
 siol.net

Нема коментара: