уторак, 2. децембар 2008.

RUKOMET (EP): Srpkinje startovale porazom

Najbolje rukometašice Srbije startovale su porazom na Evropskom prvenstvu u Makedoniji. Izabranice selektora Časlava Dinčića su poražene u prvom kolu grupe D u Skoplju od selekcije Hrvatske rezultatom 30:26 (17:8).



Najbolja u redovima srpskog tima bila je Andrea Lekić sa devet pogodaka, dok su Dijana Števin, Svetlana Ognjenović, Sanja Dmnjanović i Dragana Cvijić zabeležile po četiri gola.

U pobedničkoj ekipi najefikasnije su bile Andrea Penezić i Dijana Golubić sa po sedam pogodaka.

Srpske rukometašice su veoma dobro igrale na početku meča i uspešno parirale rivalkama do polovine prvog poluvremena (6:6 u 12. minutu). Andrea Lekić je sa dva gola uspela još neko vreme da drži rezultatski priključak sa veoma dobrom hrvatskom ekipom, koja spada u krug favorita na šampionatu u Makedoniji, a onda su kola srpskom tima krenula nizbrdo.

Ekipa Časlava Dinčića napravila je veliki broj greški, bila je brzopleta u napadu, a veoma motivisane Hrvatice to su vešto iskoristile i serijom 8:0, u poslednjih deset minuta prvog dela igre, u potpunosti su preuzele konce igre.

Po doslaku sa odmora srpski tim ponovo je krenuo furiozno. Odličnoj Lekićevoj, priključila se Damjanovićeva, a onda i Dragana Cvijić, pa su srpske rukometašice za šest minuta nanizale sedam golova i smanjile prednost rivalki na samo tri razlike (15:18).

Hrvatice su nakon toga iskoristile isključenje Cvijićeve i opet pobegle na "plus pet" (17:22). Ipak, 12 minuta pre kraja meča, srpske igračice ponovo su presabrale redove, krenuli u još jedan napad i novom serijom 5:0 za četiri minuta stigle na korak od izjednačenja - 25:26.

Lekić, Cvijić i Števin rafalno su pogađale gol Sanele Knezović, dok je na drugoj strani Slađana Đerić maestralno branila mrežu Srbije. I kada se činilo da su su stigle na korak od preokreta, srspke rukometašice su zaustavljene.

Najpre je Golubić prekinula seriju, a onda je i Penezićeva peti put uspešno realizovala sedmerac, nakon grubog prekršaja Dijane Števin, koja je zaradila i isključenje.

Arslanagić i Franić u finišu meča brzo su dodale još dva pogotka, što je Hrvaticama opet omogućilo da se odlepe na pet pogodaka (30:25), nakon čega je i rešeno pitanje pobednika.

Srpske rukometašice će u drugom kolu, u četvrtak, odmeriti snage sa reprezentacijom Nemačke, dok će u trećoj rundi, u subotu, igrati protiv domaćina, Makedonije.
SRBIJA - HRVATSKA 26:30 (8:17) 

Dvorana: Boris Trajkovski u Skoplju. Gledalaca: 1.000. Sudije: Andersen i Sodahl (obojica iz Norveške).

SRBIJA: Paplacko, Krpež, Popović, Lekić 9, Števin 4, Damnjanović 4, Đerić, Balać, Erić, Tomašević, Rajović 1, Ognjenović 4, Cvijić 4, Medved.

HRVATSKA: Knezović, Tatari 2, Golubić 7, Ambroš 1, Gaće, Arslanagić 2, Pušić 2, Pavić 1, Horvat 6, Penezić 7, Jelčić, Franić 1, Lovrić 1, Zebić.
mondo.rs

Нема коментара: