уторак, 26. октобар 2010.

Športni gost z Anzetom Basljem!

Ljubljana, 26.10.2010 - Igralke Krima Mercatorja so zanimive tudi za televizijske oddaje. Andrea Lekić in Barbara Varlec sta se odzvali povabilu nacionalne televizije.
Čeprav je bila za njima težka noč, saj sta obe v svoji glavi preigravali številne akcije s sobotne tekme proti madžarskim prvakinjam Györi-ju, to seveda ni bila ovira, da se ne bi odzvali prijaznemu povabilu, da nastopita kot gostji v nedeljski popoldanski oddaji NLP.

http://tvslo.si/predvajaj/sportni-gost-z-anzetom-basljem/ava2.85736598/

субота, 23. октобар 2010.

Krim i dalje nema rešenje za Đer! Lekić 10 golova!


Tradicija se nastavlja, Đer ostaje enigma za Krim. Posle dve utakmice u kojima su se mučile sa igrom i rezultatom, mađarske šampionke su zaigrale u punom sjaju baš u Ljubljani nanevši Krimu prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone, 34-30(19-14). Iako je bilo samo pitanje vremena kada će Đer proigrati, odlično izdanje Palinger i drugarica desilo se baš protiv Krima koji je bezuspešno tražio svoju igru na terenu hale "Stožice". Po 10 golova postigle su Gerbic i Lekić.
KRIM-ĐER 30-34 (14-19)
KRIM: Grubisic, Šoberl, Stefanisin, Bodnjeva 2, Čečkova, Gregorc, Gubernić, Janković 1, Koren 1, Koszmac, Lekić 10 (7), Mavšar 3 (1), Penezić 5 (2), Varlec 3, Verheljuk 3, Vidic, Zrnec 2
ĐER: Lunde-Haraldsen, Pálinger, Amorim 1, Bradeanu 4, Görbicz 10 (3), Gros 5, Hornyák, Kovacsics 2, Mayer, Mraviková 7, Orbán, Palkó, Spiridon 2, Szegedi, Szölösi, Vérten 3

Andrea Lekić: Odločale bodo malenkosti

Slabega občutka pred obračunom z madžarskimi prvakinjami v garderobi Krima Mercatorja ni, navkljub dejstvu, da slovenska ekipa še nikoli ni zmagala. Zgodovina je zgodovina, statistika zgolj statistika. Tako razmišlja organizatorka igre ljubljanske ekipe in ena ključnih obrambnih igralk Andrea Lekić. "Ne razmišljam o maščevanju, pač pa o tretji zaporedni zmagi v ligi prvakinj. Mislim, da je prišel čas zanjo," je odločna Srbkinja, ki jo je na zadnjem obračunu v Györu preteklo sezono skupila po obrazu, v Ljubljani pa zaradi hude poškodbe komolca ni igrala.
Ponoviti drugi polčas proti Zvezdi


Če se je ekipa Györija zelo malo spremenila, dobila dodano vrednost z vratarko Katrino Lunde Haraldsen in slovensko levičarko Ano Gros, je Krim Mercator v tem trenutku močnejši z Andreo Penezić in Barbaro Varlec kot v sezoni 2009/10. "Györi na prvih dveh tekmah lige prvakinj ni blestel, a po porazu z Zvezdo je v drugem krogu igral že bolje proti Podravki. Kot kaže se dviga v formi, v Ljubljani pa bo gotovo silno motiviran," poudarja 23-letnica, ki priložnost za zmago vidi v dobri obrambi: "Če ponovimo drugi polčas proti Zvezdi, bomo vknjižili zmago."
Motivacija bo na obeh straneh nedvomno velika, pri Krimu, ker še nikoli ni zmagal, v minuli sezoni pa dvakrat držal v rokah dve točki, a zapravil le-ti v končnici, pri Györiju pa, ker si želi nadaljevati zmagoviti niz proti Ljubljančankam. Pa tudi zaradi "le" ene zmage v dveh krogih.
Treba je poudariti, da madžarske prvakinje sodijo v najožji krog favoritinj za evropsko lovoriko. V Stožicah pred bržkone 3000 gledalci bodo nastopile v popolni postavi. "S tem, kdo bo igral, se sploh ne obremenjujem. Še bolje, če bodo igrale v popolni postavi, potem bo naša zmaga slajša," dodaja pred dvobojem Lekićeva.


Na drugi strani pa njena "rivalka" in kapetanka ekipa Anita Görbicz pravi: "Skrivnosti praktično ni, v zadnjih letih smo se večkrat srečali. Do njih imamo veliko spoštovanje, tekma bo zagotovo težka, odločale pa bodo nianse. Upam, da v našo prid."


Maja Mastnak
 siol.net

петак, 22. октобар 2010.

Andrea za Sport-tv.si: Igrale bomo za Dragano

Pred sobotno tekmo 3. kola rokometne Lige prvakinj med Krimom in Görom smo se udeležili treninga slovenskih prvakinj. Po klepetu strenekro Marto Bon je nekaj izjav podal tudi igralski kader.


"Györ stopnjuje formo. Na prvi tekmi proti Zvezdi so imeli nekaj težav in na koncu celo presenetljivo izgubili. Na drugi tekmi s Podravko so bile Madžarke že boljše, tako da bodo v soboto verjetno na vrhuncu svoje forme,"
 je sobotne nasprotnice ocenila Andrea Lekić in dodala:"Györ je v zadnjih letih moštvo, ki ga nekako ne uspemo premagati. Pred sobotno tekmo ne razmišljamo o maščevanju za nazaj temveč o tretji zaporedni zmagi. Če bomo odigrali obrambo, ki nas je krasila v drugem polčasu proti Podravki in Zvezdi nam zmaga ne more uiti." 

"Ključ uspeha je v naši povezanosti, odličnemu vzdušju in borbenosti. Pripravljene smo za prvo zmago proti Györu," pa razmišlja prva strelka proti ruski Zvezdi barbara Varlec.


Andrea Lekić in Barbara Varlec

Krim bo proti madžarski ekipi moral igrati brez poškodovane Dragane Cvijić, ki se je minuli konec tedna natrgala kolenske vezi: "Odsotnost Dragane v igri se bo zagotovo poznala. Ona je vrhunska igralka s katero smo še za odtenek boljša ekipa, a tudi brez nje moramo odigrati odlično tekmo. Igrale bomo za Dragano," meni Lekićeva. 

Tudi v moštvu Györa je bilo nekaj poškodovanih igralk, a naj bi proti Krimu zaigrale prav vse: "Z njihovimi problemi se ne obremenjujemo. Upam, da bodo nastopile vse najboljše igralke, saj bomo nato lahko rekli, da smo Györ premagali v polni postavi, " pravi Srbkinja.


Po besedah Lekićeve se bo v Stožicah znova plesalo

"Za tekmo z Madžarkami se nismo posebej pripravljale. Na treningih smo opravile ustaljene vaje in ponovile naše akcije. Tudi na tekmi bomo igrale svojo igro. Smo dobro pripravljene in komaj čakamo na začetek tekme," je povedala Varlecova, zaključek pa je pripadel Andrei lekić: "Pričakujem težko tekmo, vendar tudi zmago, ki bi nas močno približala uvrstitvi v 2. kolo Lige prvakinj. No tudi če uspemo zmagati pa si v nadaljevanju ne smemo dovoliti nobenih napak, saj vsi vemo kaj se zgodi če padeš iz tekmovalnega ritma."


Mitja Hozjan
foto: Sportida

preuzeto sa www.sport-tv.si

Pravi čas za poravnavo računov z Györom


Neporažene rokometašice Krima v 3. krogu Lige prvakinj v Stožicah gostijo madžarski Györ, na katerega nimajo lepih spominov.
Ekipi sta se nazadnje srečali prejšnjo sezono v drugem delu. V Ljubljani je bilo 24:24, na Madžarskem pa so slavile domačinke s 25:23. Madžarska ekipa je po večini enaka kot lani, s tem, da se ji je med drugimi letos pridružila nekdanja krimovka Ana Gros. Ob njej so tu še znana rokometna imena, vratarki Katalin Palinger in Katrine Lunde Haraldsen, levo kriloOrsolya Verten, levi zunanji igralki Eduarda Amorimin Aurelia Bradeanu, prva violina Anita Görbicz, paAniko Kovacsics, krožna napadalka Simona Spiridon in druge.
"Györ ohranja model igre z veliko menjavami položajev, veliko delajo pred zaključkom napada. Tu se razlikujemo. Mi imamo bolj enostavne kombinacije in upamo, da bodo tudi bolj učinkovite. Sta pa dve možnosti za zaustavljanje njihove igre - ali dejansko pustiti 'križanje' do konca in skušati oceniti, kdaj bo res konec napada, ali pa prekiniti napad že v začetku ali na sredini akcije. Pripravljamo se na oba načina," je povedala trenerka Krima Marta Bon, ki je zaradi strganih križnih kolenskih vezi za pol leta izgubila krožno napadalko Dragano CvijićSzandra Zacsikpo poškodbi rame še ni pripravljena.

Znova bo uspeh Krima v marsičem odvisen tudi od deleža "motorja" ekipe Andree Lekić: "Ne razmišljam o maščevanju, temveč o tretji zaporedni zmagi. Je pa res čas za zmago nad Györom, saj smo dve tekmi izgubile le z enim golom razlike. Zmagamo lahko z obrambo, kakršno smo pokazale v drugem polčasu proti Podravki in Zvezdi. To je ključno."

www.rtvslo.si

субота, 16. октобар 2010.

V Stožicah zasijala nova zvezda

Krim Mercator : Zvezda Zvenigorod 37:32 (17:17)

ŠRC Stožice, gledalcev: 2200, sodnika: Cirligeanu in Bejinariu (oba Romunija). Krim Mercator: Grubišić 18 obramb, Stefanišin, Šoberl 5 obramb, Vergeljuk 3, Mavsar 6 (4), Bodnjeva 4, Varlec 9, Koren 2, Janković 1, Penezić 7 (2), Čečkova, Zrnec, Cvijić, Lekić 5.Zvezda: Kalinina 3 obrambe, Skladčikova 6 obramb, Sašurkova, Karpenko, Postnova 2, Dmitrjeva 3, Kuznjecova 6, Volnukina 3, Baranovskaja, Gruzdeva 2, Koroljeva, Sen 8(2),Vetkova 1(1), Černova, Vinogradova 3, Rinkova
siol.net

петак, 15. октобар 2010.

Pogovor z Andreo Lekić in Urošem Velepcem o ženskah in vrhunskem športu.


 
Na večeru v znamenju športa sta nam družbo delala Andrea Lekić, ena najboljših rokometašic v Evropi, članica RK Krim Mercator, in Uroš Velepec, nekdanji vrhunski športnik, biatlonec in triatlonec, danes pa eden najtrofejnejših slovenskih trenerjev z bogatimi izkušnjami vadbe tako z vrhunskimi športniki kot športnicami. Z njima se je na temo »Ženske in vrhunski šport« pogovarjalaNataša Briški.


среда, 13. октобар 2010.

Andrea pre tekmu sa Zvezdom: "Stožice dodaten motiv"

Ljubljana, 13.10.2010 - Le še nekaj dni nas loči od spektakla v novi dvorani v Stožicah. Krimovke bodo v 2. krogu Evropske lige prvakinj v soboto ob 18:00 gostile rusko ekipo Zvezde. Za mnenje o sobotni tekmi smo povprašali kapetanko Liudmilo Bodnievo in prvo organizatorko ekipe, Andreo Lekić.
Podobnega mnenja kot kapetanka je tudi prva organizatorka igre Andrea Lekić, ki je s svojo igro dokazala, da je lanska poškodba že pozabljena in da bo tudi letos v ekipi Krima igala eno ključnih vlog tako v napadu kot v obrambi."Prvič nastopamo v Stožicah, kar nam predstavlja dodaten motiv na poti do druge zaporedne zmage. Čaka nas izredno težka tekma, saj je Zvezda proti Györu pokazala, da gre za odlično ekipo. Želimo si, da bi zopet igrali dobro obrambo kot na prvi tekmi, kar je po mojem mnenju ključ o uspeha. Vsaka tekma v naši skupini bo napeta do zadnjih sekund, zato bi izkoristila to priložnost in povabila vse naše navijače in ljubitelje rokometa, da v soboto pridejo v čim večjem številu in nam pomagajo, da Stožice krstimo z zmago"


www.rkkrim.com

недеља, 10. октобар 2010.

Andrea Lekić: Odločila je vrhunska obramba

Andrea Lekić, igralka Krim Mercatorja: "Zelo pomemben začetek za nas. Vesele smo, da se je razpletlo v našo korist. Odločila je vrhunska obramba v drugem polčasu, ko smo s postavitvijo 6:0 zaprle vse luknje iz prvega dela. Mislim, da nam je ta sprememba prinesla odločujočo prednost za zmago. Tudi naša naslednja tekma bo težka, zato ob tej priložnosti pozivam gledalce, da nas pridejo vzpodbujati v Stožice.


"Podravka Vegeta : Krim Mercator 30:35 (16:19)

Dvorana gimnazije Fran Galović, gledalcev: 1800, sodnici: Kjersti Arntsen, Ida Cecilie Gullaksen (obe Norveška)Podravka Vegeta: Žderić (5 obramb), Jelčić (10 obramb), Čović, Vukojević, Kožnjak 5, Beljo, Petković 2, Zebić 7 (1), Gaće 3, Milanović Litre, Pasičnik 3, Tatari 3, Nikčević 1, Pušić 6 (2).Krim Mercator: Grubišić (14 obramb), Stefanišin (1 obramba), Vergeljuk 1, Mavsar 2 (2), Bodnjeva 2, Varlec 5, Koren 4, Janković 1, Gregorc, Penezić 6, Čečkova 1, Zrnec 3, Cvijić 3, Lekić 7 (1).Izključitve: Podravka Vegeta 10 minut, Krim Mercator 2 minuti.
Sedemmetrovke: Podravka Vegeta 3(4), Krim Mercator 3(6).
siol.net

Krim konačno pobedio Podravku!

Balkanski derbi prvog kola grupe D Lige šampiona u Koprivnici, između Podravke i Krima, sasvim zasluženo je pripao gošćama iz Ljubljane. Retke su bile prilike kada je Krim nosio kući bodove osvojene u Koprivnici, ali ove večeri nije bilo mnogo dileme oko pobednika. Realan problem domaće ekipe u praćenju ritma koji je diktirala Lekić sa saigračicama pokazao se kao nerešiv, tako da su "Tigrice" na vreme stekle prednost i samo je uvećavale do kraja za konačnih 30-35(16-19). Andrea Penezić je i pored ponekog zvižduka postigla 6 golova svom bivšem klubu, a za svaku pohvalu je što je koordiniranim akcijama predhodnih dana Podravka uspela da animira veliki broj ljudi i dovede ih na tribine gimanzijske dvorane.
www.balkan-handball.com