среда, 27. април 2011.

Andrea za Žurnal: Verujem našem srcu


Први део припрема пред баражне мечеве за одлазак на Светско првенство у Бразил, најбоље играчице Србије одрадиле су у највећем граду Баната. Као и на претходним окупљањима, изабранице селектора Душка Милића имале су одличне услове за рад, идеалан смештај у Дворцу Каштел Ечка и Кристалну дворану на располагању.
У игри црвених све потиче од сјајне Андрее Лекић, једне од најбољих играчица Европе и вође репрезентације Србије. Она не само да је стожер тима, већ и прави лидер, неко на кога читав тим у сваком тренутку може да се ослони. Увек предусетљива и спремна на разговор, професионалац од главе до пете, започела је разговор баш на тему професионалних обавеза.
– У недељу сам већ, на Ускрс, отишла у Љубљану, професионалне обавезе не знају за празнике и одмор. Ми смо, како су то много пута рекли, робови модерног доба. Јесте да у свему има и радости, успеха и поноса, али је рад мукотрпан и успева онај ко одгвори силним изазовима сатканим од много тешкоћа.
Хвалите припреме у Кристалној дворани?
 – Било је добро, знале смо да нас чекају јаки тренинзи и два меча са Словакињама. Приоритет је бачен на игру у нападу, видео се ту бољитак и добра реализација. Бржи пренос лопте је уочљив а и игра у одбрани, у другом мечу са Словакињама, донела је позитивне исходе. Све у свему, задовољне смо урађеним.
Андреа Лекић зна и рецепт за победу:
– Велики притисак ће бити на нама, али морамо да будемо хладне главе, наоружане стрпљењем, да одгворимо изазову на прави начин. Морамо 120 минута да дамо све од себе и искористимо преднсот домаћег терена у реваншу. Понављам, верујем да можемо у Бразил.
Вања Грбић је непоновљив
Кад је причала о професионализму, поменула је легендарног одбојкаша Вању Грбића. За њу он је непоновљив ас, професионалац каквих је мало.
– Не знам га лично, међутим, увек сам гледала кад игра, а тек какав је прилаз утакмицама имао, одушевљавао ме. Увек је давао срце, изузетно неверовантан и позитиван у сваком погледу. Онај чувени његов потез на ОИ у Сиднеју ми је још увек пред очима. Спасавао је лопту, прескочио рекламну ограду, вратио се у игру и поентирао. То је за мене потез свих времена. И сада, кад слушам или читам његове изјаве, види се да говори велики ас, професионалац модерног доба, спортиста којем се дивим.

Нема коментара: