понедељак, 16. мај 2011.

Krim osvojio titulu u senci odlaska Lekić! Andrea za siol.net: "Slovenija je postala moj drugi dom"


Najboljši slovenski klub je v 20. sezoni boja za slovensko lovoriko že 17. stopil na prestol. In to s popolnim izkupičkom, brez izgubljene točke. To seveda priča o njegovi premoči na slovenskih tleh. A vendarle je Krim Mercator evropski klub. Seveda domače lovorike štejejo, tiste evropske pa ustvarjajo zvezde in uresničujejo sanje.

V znamenju slovesa


Obračun zadnjega kroga končnice v sezoni 2010/11, ko se je Krim meril s tretje uvrščeno Krko, pa je vendarle bil bolj v znamenju slovesa.
Andrea Lekić. Zadnjih osem minut tekme navijači pravzaprav niso več spremljali tekme, marveč le skandirali ime srbske organizatorke igre. Sledenja se je poslovila s klopi, saj v drugem polčasu tekme ni več igrala. Mlada igralka se je vtisnila v srca navijačev in rokometnih navdušencev, s karakterjem, pristopom in igro. Po štirih sezonah v Ljubljani se je odločila za spremembo okolja in pot na Madžarsko. Tekle so solze. Grenko ali sladko slovo?
Andrea Lekić
Andrea Lekić

"Ne morem reči. Zagotovo so za mano nepozabna štiri leta v Krimu, s soigralkami, vodstvom in predvsem navijači, dobrimi ljudmi, prijatelji. Slovenija je postala moj drugi dom. Odhajam s težkim srcem. Navadila sem se na okolje. Žal mi je, da nismo uresničili sanj in naredili velikega rezultata. To pa ne pomeni, da ga nikoli ne bo. Nikoli se ne ve," poudari 23-letna Beograjčanka, ki perfektno govori slovenski jezik. Na poseben način se je zahvalila navijačem. Po tekmi so se ji z darilom oddolžili oni za navdušujoče predstave, sama pa je pokazala, kako ceni njihovo zvestobo. Podarila jim je izviren pokal z napisom "1. mesto – brez konkurence, najjači navijači – Krimovci".

siol.net

Нема коментара: