недеља, 7. фебруар 2010.

V rokah imele +6, a izgubile


Györi Audi ETO : Krim Mercator 25:23 (11:14)



Dvorana Magvassy Mihaly, gledalcev: 2000, sodnika: Nielsen in Lorentzen (oba Danska). 
Györi Audi ETO: Palinger (16 obramb), Oguntoye, Szölösi, Görbicz 3,Mravikova 3, Verten 2, Amorim 3, Bradeanu 3, Kovacsics 3 (1), Mayer, Spiridon 4, Hornyak 4, Orban, Deaki. 
Krim Mercator: Stefanišin (14 obramb), Grubišić (5 obramb), Zacsik 2, Vergeljuk 4, Mavsar 1 (1), Vidic, Bodnjeva 4, Koren 3, Janković, Cvijić 1, Gros 3, Zrnec 2 (1), Lekić 3, De Sousa. 
rim Mercator je začel uvodni obračun glavnega dela lige prvakinj v povsem standardni postavi – Stefanišin v vratih, Zrnec in Vidic (v obramb jo je menjala Cvijićeva) na krilih, Lekić kot organizatorka igre, kot krožna napadalka Bodnjeva, na zunanjih položajih pa Zacsikova in Vergeljukova. Prva dva napada so »krimovke« sicer zapravile, s hitrima protinapadoma Amorimove in Hornyakove so gostiteljice v četrti minuti prišle do 2:0. A dobro postavljena obramba 6-0 z osrednjim blokom Lekićeve, Cvijićeve in Zacsikove je začela delovati, prav tako Stefanišinova v vratih. Krim je izid hitro izenačil, s poletno in lepo kombinatorno igro pa je celo kaj kmalu prevzel pobudo v nabiti dvorani v Györu.

V nadaljevanju so gostiteljice potrebovale kar pet minut za prvi zadetek, ki ga je zabila Hornyakova. V tem času pa sta za Krim mrežo že zatresli Korenova in Lekićeva, ki sta poskrebli za +6 (11:17 v 34. minuti). Žal pa je nato ekipa Marte Bon močno popustila v obrambi in dobila preveč »lahkih« zadetkov. Manjkale pa so tudi obrambe Jelene Grubišić, ki je ob polčasu zamenjala Stefanišinovo. Z delnim izidom 5:0 med 44. in 49. minuto pa je Györi prvič po deseti minuti prešel v vodstvo in celo povedel za dva gola (22:20). Vertnova, Bradeanova Görbiczova, Spiridonova so izkoriščale napake Krima v napadu in obrambe Palingerjeve.

V 52. minuti je Andrea Lekić dobila hud udarec Spiridonove v glavo in začela močno krvavati, a so ji na klopi hitro pomagali. Njene soigralke pa so še naprej zapravljale priložnosti, lanskoletne finalistke lige prvakinj pa polnile mrežo, čeprav je kar nekaj obranila tudi Stefanišinova. Še več pa nekdanja »krimovka« Katalin Palinger. Slednja je v zadnjih treh minutah ustavila strel Cvijićeve ter 
Mavsarjeve s sedmih metrov, se dobro postavila ob strelu Bodnjeva v protinapadu (slednja je zadela samo vratnico) in tako največ pripomogla k zmagoslavju Györija na uvodu boja za polfinale.

siol.net

Нема коментара: