петак, 3. децембар 2010.

Andrea Lekić za Novosti: Pogled ka drugom krugu EP


PROMENA plana, ali ne i ambicija. Umesto u ponedeljak, rukometašice Srbije već u subotu kreću put Alborga na Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj (7-19. decembar). Kolaps u saobraćaju na Starom kontinentu već je napravio dovoljno muka našim damama, koje su izgubile dan priprema, ali i opremu po povratku sa pripremnog turnira u Norveškoj. Zato se koferi pakuju mnogo ranije.
U njima će biti iste želje. Plasman u drugi krug prvi je cilj čete koju predvodi ubojiti strelac Andrea Lekić.- Nikada nismo imali ovako malo vremena za pripreme. Ipak, i pored svih nedaća koje su nas snašle trudimo se da ostanemo pozitivne. Vrlo dobro znamo šta nas čeka - istakla je Lekićeva.
Tri od četiri ekipe iz grupe A obezbediće prolaz u drugu rundu, a jedna pobeda možda neće biti dovoljna.
- Ništa, onda idemo na sve tri - u polušali je rekla Andrea. - Mada Rumunke deluju kao najlakše protivnice, mislim da imamo šansu i protiv Danske, jer igramo na otvaranju i sigurno će domaći tim biti pod velikim pritiskom. Već smo pokazale da možemo da se nosimo sa Španijom. Gledaju nas kao najslabiju ekipu, što po rangu i jesmo, ali zapravo su jako male razlike i svako može da iznenadi.
Za većinu igračica u mladom sastavu, ovo će biti prvo veliko prvenstvo.
- Izgubile smo od Danske na pripremnom turniru, ali EP je nešto sasvim drugo. Dankinje može da opusti to što su nas ubedljivo pobedile, ali sada smo dosta popravile napad i kontru, pa se nadam da ćemo se prikazati u potpuno novom svetlu - optimista je Katarina Krpež, desno krilo našeg tima.
SASTAVGOLMANI: Katarina TOMAŠEVIĆ (Bera Bera), Dragica TATALOVIĆ (Naisa), Slađana ĐERIĆ (Zaječar). KRILA: Jovana BARTOŠIĆ (Zaječar), Jelena NIŠAVIĆ (Zaječar), Maja LUKOVIĆ (Crvena zvezda), Katarina KRPEŽ (Zaječar). PIVOTI: Biljana BALAĆ (Jagodina), Slađana POP-LAZIĆ (Zaječar), Sanja RAJOVIĆ (Knjaz Miloš). BEKOVI: Tanja VUČKOVIĆ (Čačak), Andrea LEKIĆ (Krim Merkator), Sanja DAMNjANOVIĆ (Zaječar), Suzana ĆUBELA (Jagodina), Jelena ŽIVKOVIĆ (Zaječar), Marina DMITROVIĆ (Jagodina), Dijana ŠTEVIN (Zaječar).
novosti.rs

Нема коментара: