субота, 18. децембар 2010.

Lekić priželjkuje Ukrajinu ili Holandiju


 Sanja Damnjanović, Duško Milić i Andrea Lekić
IGRA kuglica kroji dalju sudbinu. Posle debakla na Evropskom šampionatu u Danskoj i Norveškoj, rukometašice Srbije strepe pred nedeljni žreb u Herningu (12.30), koji će doneti ime protivnika u baražu za Svetsko prvenstvo u Brazilu (3-18. decembar 2011. godine).
Andrea Lekić i drugarice imaće samo dva meča da zasluže odlazak na planetarnu smotru, a doigravanje je na programu početkom juna sledeće godine. Među potencijalnim rivalima nalaze se Francuska, Crna Gora, Hrvatska, Španija, Mađarska, Holandija i Ukrajina, kao i četvrta selekcija sa EP. Pored domaćina Brazila, sigurni učesnik je još samo aktuelni prvak Rusija, odnosno prve tri selekcije sa EP u Danskoj i Norveškoj.
- Nismo imale sreće na žrebanju za grupnu fazu EP, pa se nadam da će nam se sada to vratiti. Pošto se nismo plasirale u drugi krug, možemo lako da izvučemo neku od selekcija koje su daleko dogurale na EP. Bilo bi dobro da to budu Ukrajina ili Holandija, pa da pokažemo da smo mogle mnogo više na EP da nismo bile smeštene u najjačoj grupi - priziva fortunu Lekićeva.
Naše rukometešice ne smeju više da propuste nijedno veliko nadmetanje ukoliko žele da sačuvaju ambicije za medalju pred svojim navijačima 2013. godine.
- Samo da nam se ne ponovi ista priča kao u baražu za SP 2009. godine u Kini, kada smo izvukli jednu jaku Nemačku. Neugodno je što nam dalju sudbinu određuje žreb, ali ruke su nam vezane, možemo samo da sedimo i čekamo ime protivnika - istakao je selektor Milić.

Нема коментара: