уторак, 4. новембар 2008.

Težko breme odgovarja Lekićevi


V minulih sezonah so se trenerji, igralke in vodstvo ogromno ukvarjali z zdravstvenim kartonom. Govora o poškodbah ni bilo ne konca, ne kraja. S prihodom Marte Bon na mesto prve strokovnjakinje pa se uvaja nova filozofija. O poškodovanih ne izgublja besed, najpomembnejše lastnosti igralk so: zdravje, odločnost in bojevitost. "Z nezdravimi se naj ukvarjajo zdravnik, fizioterapevt in maser," je na novinarski konferenci po tekmi z Nürnbergom in pred Metzem poudarila Marta Bon.
Andrea Lekić
Andrea Lekić

Težko breme odgovarja Lekićevi


V tej sezoni so namreč najbolj poudarjali preventivo. Pogosta testiranja in preverjanja zdravja so namreč na "dnevnem redu". Mnogo o tem, koliko ceni odločnost, pove odgovornostAndreje Lekić, ki ji jo je namenila Bonova. Srbska reprezentantka velja za eno najbolj odločnih in zavzetih, kar kaže tudi na parketu. "Vsi vemo, koliko velja leto izkušenj. Danes se počutim precej bolj sproščeno kakor lani in sem vesela, da lahko pokažem svoje znanje. Res mi je trenerka dala veliko odgovornost, a to mi paše. Želim si igrati, se boriti," potrjuje svoje kvalitete in karakter tudi izven igrišča 21-letna organizatorka igre. 

Slednja se dobro spomni Metza, saj je proti njemu igrala pred dvema sezonama v dresu Knjaza Miloša. "Že takrat je šlo za zelo dobro ekipo, kaj šele sedaj, ko so v klub pripeljali še nekaj izjemnih igralk. Metz je zelo nevaren, a če bomo me igrale obrambo, tako kot smo v drugem polčasu v Nürnbergu, smo na dobri poti k uspehu," pravi Lekićeva, ki je po prvem krogu na vrhu liste strelk lige prvakinj. Francoske prvakinje so sicer v prvem krogu izgubile z Viborgom (24:37), kar pa po oceni trenerke ni realni pokazatelj stanja: " Pravzaprav ne govori toliko o Metzu, pač pa o moči Viborga. Metz ima vrhunsko ekipo z odličnimi posameznicami. Najbolj me navdušuje in hkrati skrbi Isabella Wendling, po moji oceni ena najboljših krožnih napadalk na svetu z veliko izkušnjami ter medaljami s svetovnega prvenstva in olimpijskih iger."
Da ne govorimo o prvem krilu Srbije, Svetlani Ognjenović, hrvaški reprezentantki Ivani Lovrić, pa nekdanji "krimovki" Vesni Horaček. Izjemno formo kažeta tudi vratarka Amandine Leynaud ter romunska čuvajka vrat Olivia Costache … Nikakor ne gre za naivno ekipo, še več, Francozinje so po štirih sezonah znova v elitnem evropskem tekmovanju. Lačne zmag in skalpov velikih. Skozi kvalifikacije so se letos v Trondheimu prebile preko ekip kot sta Dinamo Volgograd in Byasen. 

Tudi to veliko pove o kvaliteti francoskih prvakinj, ki še vedno zasedejo prvo mesto na lestvici domačega prvenstva z zgolj enim porazom v sedmih krogih. Prav tempo francoskega prvenstva in lige prvakinj pa vodilne v tamkajšnjem klubu najbolj skrbi …

V nedeljo ob 17.45 bodo skušale njihov skalp vzeti prav "krimovke", ki si želijo druge zmage, ki bi v tabor na Galjevici prinesla precej "več bronhija", kot pravi Marta Bon.
Maja Mastnak
Foto: Simon Plestenjak/Sportal

Нема коментара: