среда, 24. фебруар 2010.

"Na pola puta" - Andrein blog na Balkan-Handball.com

 Prošao je treći krug Lige šampiona, ostvarili smo jednu pobedu i dva poraza. Cilj "Krima" ove sezone je polufinale, i potrudićemo se da ga i ostvarimo. U Đeru, nam je za maloizmakla pobeda. Krivica je naša, jer smo se posle šest golova prednosti malo više opustile i ušle u neizvesnu završnicu. Izgubili smo dva vrlo bitna boda za prolaz u polufinale.

U utakmici sa Lajpcigom, trebalo se psihološki podići na visok nivo,koji se tražio od nas, i koji smo uspele da dostignemo u drugom poluvremenu. Sigurno je, da je naš najveći problem ove godine, što ne uspevamo da spojimo dva dobro odigrana poluvremena, nego nam se često dešavalo da pravimo oscilacije u igri. Utakmicu protiv Lajpciga smo zaista odigrali na vrhunskom nivou, naročito to drugo poluvreme i pokazali da "Krim" ove sezone krasi izuzetno lepa i brza igra, koja se danas i naziva modernim rukometom. Moram da naglasim, da ove sezone imamo sjajan golmanski tandem koji nam mnogo pomaže u takvom stilu igre.

Atmosfera na Krimovim utakmicama, je prelepa, neverovatna i to stvarno treba doživeti. Navijači su i u ovoj poslednjoj utakmici sa Larvikom, navijali istim žarom kao i kad pobedjujemo. Uvek su uz nas, i mi se maksimalno trudimo da im se dobrim i lepim rukometom odužimo za tu njihovu neprocenjivu pomoć.

Znale smo da će nam najteža utakmica ove sezone biti sa Larvikom. To je ekipa koja je po meni najviše pokazala ove godine u Ligi šampiona. Radile smo dugo i naporno. I pored domaćeg terena i naših sjajnih navijača nismo dobro počele utakmicu. Loša igra u odbrani. Omogućile smo igračicama Larvika da neometano šutiraju ka golu. Golmanima nismo pomogle da dostignu nivo na koji su nas navikle. U napadu nije bilo nekih velikih problema, sem naše poznate boljke ove godine, veliki broj promašenih zicera. Posledica takvih grešaka je verovatno pad koncetracije u poslednjim minutima.

Naravno, još ništa nije izgubljeno, nas čeka odlučujuća utakmica u Ljubljani protiv Đera, pod uslovom da pre toga, savladamo Lajpcig u Nemackoj. Nadam se,da ćemo zajedno sa našim navijačima, proslaviti plasman u polufinale.

Reprezentacija je uvek u mislima. Odlično smo počele kvalifikacije. Pobedile smo na strani, posle dužeg vremenskog perioda. Vrata Evropskog prvenstva su nam širom otvorena i to moramo da iskoristimo. Nadam se, i verujem da dolaze lepši dani za naš rukomet. Bilo bi lepo vtatiti našu reprezentaciju tamo gde je nekada bila, i nekako osećam da smo na pravom putu.Za mesec dana igramo sa Španijom. Svi koji prate evropski rukomet, znaju koliko je to jaka ekipa. Poslednjih godina imaju velike i dobre rezultate. Mi ćemo ići na pobedu u obe utakmice, zašto ne? Imamo mladu ekipu kojoj je glavna odlika borbenost, i to je u suštini ključ svega. Samo je važno da sve budemo zdrave, i spremne dočekamo Španiju. Radujem se utakmici u Zaječaru. Znam da će atmosfera biti sjajna i sigurno će nam navijači pomoći da ostvarimo svoj cilj - da pobedimo. U Zaječaru imamo sjajnu podršku od publike, hvala im,i nadam se da će tako biti i u buduće, jer nam to mnogo znači.
Vreme brzo prolazi, pa i moja treća godina, koliko me i ugovor u Krimu vezuje, polako se približava kraju.Ništa još nisam odlučila. U Ljubljani mi je stvarno lepo. U Sloveniju i Krim sam došla da igram dobar rukomet i osvojim neki trofej! Volela bih da mi se ta želja i ispuni. Bilo bi lepo da proslavim takav trijumf sa ljudima koji su zajedno sa mnom mnogo radili, koje volim i koji mi mnogo znače, kako u klubu, tako i oko kluba.
San svakog sportiste je da u toku svoje karijere osvoji odličja, koja će svedočiti o vremenu u kome se trenirajući, puno radilo, znojilo,odricalo i pre svega radovalo. Nadam se da će takvih radostnih trenutaka biti i u mojoj sportskoj karijeri.

Prvi deo ovog kruga Lige šampiona smo završili sa rezultatom koji nas nije zadovoljio. Imamo tri nedelje da se spremimo maksimalno za nastavak drugog kruga, gde nas čeka veoma bitna utakmica u Nemačkoj. Želim pobedu, nadam se prolasku u polufinale i značajnijem uspehu sa klubom. To bi mi mnogo značilo. A onda tako srećna na okupljanje reprezentacije, sa novim, za mene najvažnijim ciljem - Srbija na Evropskom prvenstvu.

Na sledeći blog nećete čekati godinu dana.Obećavam! Ne znam koji će naslov sledeći put biti aktuelan, ali sam sigurna da mi je drago da sam u mogućnosti da pišem za ovaj sajt koji ređa fantastične uspehe, koji prati toliko rukometnih zaljubljenika, i što čujem samo reči hvale o njemu, i ljudima koji ga čine.

недеља, 21. фебруар 2010.

Norveška lekcija za Krimovke - 10 golova Lekić


Andrea Lekić in ostale Krimovke niso zmogle ugnati Larvika. (Foto: Tit Košir)
Andrea Lekić in ostale Krimovke niso zmogle ugnati Larvika. (Foto: Tit Košir)

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. kolu drugega dela Lige prvakinj (skupina 1) izgubile proti norveškemu Larviku s 30:34 (15:21). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale 7. marca, ko bodo gostovale v Leipzigu.


Larvik je na Kodeljevem pokazal svoj repertoar znanja, na katerega je že med tednom opozarjala trenerka Krima Marta Bon. Toda opozorila in priprave očitno niso nič zalegle, saj so "tigrice", pri katerih je sicer manjkala bolna Jelena Grubišić(zaradi alergije in angine je celo v bolnišnici), večino tekme delovale povsem nemočno. Larvik je ves čas nadzoroval potek, bil v obrambi nepopustljiv, v napadu raznovrsten in večinoma učinkovit, tako da je njegova zmaga − kljub nekaterim spornim sodniškim odločitvam − povsem zaslužena.


Bonova je v začetno sedmerko uvrstila čuvajko mreže Sergejo Stefanišin (rezerva je bila Amra Pandžić), na zunanjih položajih so bile Andrea Lekić, Marina Vergeljuk in Szandra Zacsik, na desnem krilu Urška Vidic, na mestu krožne napadalke Dragana Cvijić, na levem krilu pa presenetljivo Ljudmila Bodnjeva, po "profesiji" krožna napadalka, ki je sicer vtekala na črto in pomagala Cvijićevi, a svoj prvi gol na tekmi za 3:3 je dosegla tako, kot da bi vedno igrala na krilu.
Lene Rantala je igralke Krima s svojimi obrambami spravljala v obup. (Foto: Tit Košir)
Ko je že kazalo, da se bo presenečenje obneslo (Krim je po zaostanku z 0:3 povedel s 4:3), pa si je dvominutno kazen privoščila Cvijićeva, kar so Norvežanke kaznovale in spet ušle za tri gole. Bonova se je po vrnitvi Cvijićeve odločila za "običajnejšo" postavitev, ki pa je zgolj držala zaostanek treh golov in imela kar nekaj težav pri iskanju prostora za strele. Pomagale niso niti številne menjave, še manj pa dejstvo, da je bila na eni strani razpoložena izkušena Larvikova vratarka Lene Rantala, na drugi pa so norveške žoge mimo nič manj izkušene Stefanišinove skoraj vedno končale v mreži.
Nismo igrale tako, kot bi morale. Dovolile smo strele z devetih metrov, one pa so res vse zadele. Mogoče danes ni bil naš dan, tudi sreča ni bila na naši strani. Ampak roko na srce - tudi naša obramba ni bila na pravi ravni, prav nič nismo pomagale vratarkam. Larvik pa je igral vso tekmo v enakem ritmu, ki ga nam ni uspelo prekiniti.
Andrea Lekić
Posledice so bile logične: Larvik je svojo prednost še povečal. Prek Nore Mörk so gostje v 17. minuti ušle na 12:8, ista igralka je v 23. minuti zadela za 16:11, Kari Mette Johansen pa je minuto pozneje zadela za dotlej najvišjo prednost na tekmi 17:11. S šestimi goli razlike so tekmice s severa Evrope tudi odšle na odmor. Tudi začetek drugega polčasa za Krim ni bil nič obetavnejši, saj so gostje takoj še za zadetek povišale svoj naskok.


Norvežanke so sicer zatem tekmicam z nekaj napakami ponudile priložnost za priključek, toda od tega ni bilo nič, saj se domačinke − posebej ob igralki več na igrišču − nikakor niso znašle. Tudi obramba je bila vse prej kot neprebojna, tako da jeHeidi Loke v 38. minuti zadela že za praktično neulovljivih devet golov (26:17). Krimovke so precej časa tavale v slepi ulici, kljub občasnim prebliskom pa poti iz nje niso našle. Zmagovalec je bil tako znan že precej pred koncem tekme, čeprav so se dobrih pet minut pred koncem Galjevičanke približale "le" na tri zadetke.


Liga prvakov, 3. kolo drugega dela:


Krim Mercator : Larvik 30:34 (15:21)
Lekić 10, Zacsik in Bodnjeva 5; Sulland 9, Stange 8, Johansen 5

субота, 20. фебруар 2010.

Andrea Lekić, prvo ime Krima Mercatorja, pred tekmo lige prvakinj z Larvikom: "Najprej zmaga, potem pogodba"

Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
(Tit Košir)
Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
Danes bodo rokometašice Krima Mercatorja na Kodeljevem igrale tretjo tekmo v drugem delu lige prvakinj. Njihov nasprotnik bo v tem delu tekmovanja še nepremagani norveški Larvik. Gonilna sila in organizatorka igre Krima Mercatorja je srbska igralka, 23-letna Andrea Lekić, ki so jo razglasili za misico športa 2009 v Srbiji. Torej Andrea Lekić blesti tudi zunaj rokometnih igrišč. Vstop na tekmo, ki se začne ob 16.30, je brezplačen.

Po zmagi in porazu v drugem delu je zdaj na vrsti tekma s favoritom skupine Larvikom. Kaj pričakujete od nje? 

"Me nismo še niti ene tekme doma izgubile. To je že podatek, ki vliva upanje, da bo tako tudi po tekmi z Larvikom. Ne vem, zakaj bi bilo tokrat drugače. Norvežanke morajo računati na to in na peklensko vzdušje na tribunah. Odigrati moramo seveda našo najboljšo tekmo, ker prihaja najmočnejši nasprotnik v tej sezoni. Všeč mi je njihova hitra in domiselna igra, podobna je naši."

Kako ustaviti Norvežanke, ki so v veliki formi, saj so v drugem delu lige prvakinj dvakrat zmagale? 

"Zaustaviti moramo njihove protinapade in polprotinapade. Potem smo nekaj že naredili. Seveda imajo vrhunske beke in pivota Heidi Loke. Na vsakem položaju pa odlične igralke. Toda za nas je vsaka točka pomembna, če želimo priti med prvi dve ekipi v skupini in v polfinale."

Ali pripravljate za skandinavske tekmice kakšno presenečenje? 

"Da. Toda kakšno, je naša skrivnost. To bo presenečenje. Tako kot smo presenetili Leipzig z malo globljo obrambo, bomo tudi Larvik skušali presenetiti."

Že nekaj časa se glasno šepeta, da ima Andrea Lekić dobre, vroče ponudbe. O njej je trenerka Marta Bon rekla: Ona igri Krima veliko prinaša. Tako v obrambi kot v napadu. Seveda si želimo, da ostane pri nas, kajti to bi bilo odlično za mlade igralke, da jo imajo ob sebi, pa verjetno tudi za njo. Če pa bodo drugačne poti, pač bodo. Se bodo poti razšle?

"Najraje bi ostala na Krimu. Doslej se o nadaljevanju sodelovanja v naslednjih sezonah še nismo pogovarjali. Pogovori so na vidiku, po njih bomo vedeli kaj več."
vecer.com

петак, 19. фебруар 2010.

Vecer.com: Andrea Lekić, prvo ime Krima Mercatorja, pred tekmo lige prvakinj z Larvikom

Najprej zmaga, potem pogodba





Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
(Tit Košir)
Andrea Lekić: "Presenetile smo Leipzig, to bomo skušale ponoviti tudi z Larvikom."
Danes bodo rokometašice Krima Mercatorja na Kodeljevem igrale tretjo tekmo v drugem delu lige prvakinj. Njihov nasprotnik bo v tem delu tekmovanja še nepremagani norveški Larvik. Gonilna sila in organizatorka igre Krima Mercatorja je srbska igralka, 23-letna Andrea Lekić, ki so jo razglasili za misico športa 2009 v Srbiji. Torej Andrea Lekić blesti tudi zunaj rokometnih igrišč. Vstop na tekmo, ki se začne ob 16.30, je brezplačen.



Po zmagi in porazu v drugem delu je zdaj na vrsti tekma s favoritom skupine Larvikom. Kaj pričakujete od nje? 



"Me nismo še niti ene tekme doma izgubile. To je že podatek, ki vliva upanje, da bo tako tudi po tekmi z Larvikom. Ne vem, zakaj bi bilo tokrat drugače. Norvežanke morajo računati na to in na peklensko vzdušje na tribunah. Odigrati moramo seveda našo najboljšo tekmo, ker prihaja najmočnejši nasprotnik v tej sezoni. Všeč mi je njihova hitra in domiselna igra, podobna je naši."

Kako ustaviti Norvežanke, ki so v veliki formi, saj so v drugem delu lige prvakinj dvakrat zmagale? 



"Zaustaviti moramo njihove protinapade in polprotinapade. Potem smo nekaj že naredili. Seveda imajo vrhunske beke in pivota Heidi Loke. Na vsakem položaju pa odlične igralke. Toda za nas je vsaka točka pomembna, če želimo priti med prvi dve ekipi v skupini in v polfinale."



Ali pripravljate za skandinavske tekmice kakšno presenečenje? 



"Da. Toda kakšno, je naša skrivnost. To bo presenečenje. Tako kot smo presenetili Leipzig z malo globljo obrambo, bomo tudi Larvik skušali presenetiti."



Že nekaj časa se glasno šepeta, da ima Andrea Lekić dobre, vroče ponudbe. O njej je trenerka Marta Bon rekla: Ona igri Krima veliko prinaša. Tako v obrambi kot v napadu. Seveda si želimo, da ostane pri nas, kajti to bi bilo odlično za mlade igralke, da jo imajo ob sebi, pa verjetno tudi za njo. Če pa bodo drugačne poti, pač bodo. Se bodo poti razšle?


"Najraje bi ostala na Krimu. Doslej se o nadaljevanju sodelovanja v naslednjih sezonah še nismo pogovarjali. Pogovori so na vidiku, po njih bomo vedeli kaj več."



Marjan Horvat


http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/stolpec650/clanek/clanek_natisni/?id=2010021905513761&kaj=3





недеља, 14. фебруар 2010.

Andreinih 12 golova Lajpcigu!


Krimovke so se morale za vsak zadetek na tekmi pošteno potruditi, saj jim trda obramba Leipziga ni dopuščala lahkih zadetkov. Na črti je bila celoten prvi del odrezana od igre krožna napadalkaLjudmila Bodnjeva, edina razpoložena na terenu pa je bila organizatorka Ljubljančank Andrea Lekić (12 zadetkov). Srbska reprezentantka v prvem delu dvoboja ni uspela sama držati priključka z gostjami, ki so vodile že s štirimi zadetki prednosti (15:11), po izteku 30. minute pa je bil izid 15:12.Nadaljevanje je bilo drugačno, saj so se gostiteljice prebudile, v napadu so začele zadevati z vseh položajev, a ko je že kazalo, da bodo ujele konkurentke, je sledilo nekaj osnovnošolskih tehničnih napak. Kljub vsemu le-te niso bile usodne, saj se je roka zatresla tudi Nemkam. V 38. minuti so po nekaj odličnih obrambah Sergeje Stefanišin (12 obramb) in zadetku Sandre Zacsik(8 zadetkov) Krimovke izid poravnale (17:17). Minuto kasneje je bila prednost slovenskih prvakinj zadetek (Lekić), dve minuti kasneje pa že dva (Alja Jankovič) in vse je kazalo na popoln preobrat.februar 2010
preuzeto sa 24ur.com

субота, 13. фебруар 2010.

Lekić: Nestrpno pričakujemo Larvik


Čeprav se prvi polčas ni končal po okusu Krima Mercatorja, je ekipa Marte Bon v drugem delu nemški Leipzig spravila na kolena ter vknjižila prvi točki v glavnem delu LP.
Andrea Lekić
Andrea Lekić
Andrea Lekić, rokometašica Krima Mercatorja: "To kar smo se zmenile, smo v drugem polčasu odigrale. Leipzigu nismo pustile, da nad nami delajo prekrške in nas na ta način zaustavljajo. Popravile smo igro iz prvega polčasa, ko nam nekako ni teklo. Tistih deset minut v Györu smo pozabile in dokazale, da smo v dobri formi. V vratih pa znova izvrstna Sergeja, ki je veliko pomagala, da smo se vrnile v igro. Sedaj nestrpno pričakujemo Larvik in novo zmago. Seveda pa bomo znova potrebovale naše drage navijače, da nam pomagajo do novih dveh točk.

Stefanišin & Lekić pripravili preobrat


Krim Mercator : Leipzig 32:26 (12:15)

Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 2000, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).
Krim Mercator: Grubišić (6 obramb), Stefanišin (13 obramb), Zacsik 7, Gros 1, Vergeljuk 3, Mavsar, Vidic 1, Bodnjeva 3, Koren, Janković 1, Cvijić 1, Zrnec 3 (1), Lekić 12 (7), De Sousa.
Leipzig: Schülke (16 obramb), Plöger (2 obrambi), Ommundsen 3 (1), Holmgren 2, Ulbricht 3, Augsburg, Daniels, Eriksson 2, Schulze 1, Kudlaczk 6, Rösler 2, Wiren 3, Müller 4 (1). 
Sergeja Stefanišin, ki je dobila priložnost v drugem delu, in Andrea Lekić sta vrnili Krim Mercator v igro. Požrtvovalnost De Souse, zadetek Vergeljukove in nato Zacsikove v protinapadu so nato dodale vrednost in izid poravnale (17:17). Z dobro obrambo so si priigrale nove žoge, Lekićeva pa je s svojim sedmim golom Krim znova popeljala do vodstva (18:17), ob uspešnem protinapadu Jankovićeve pa je Krim v 41. minuti lažje dihal ob dveh zadetkih prednosti.
V 48. minuti po še eni obrambi Sergeje Stefanišin je v lepi akciji s šestih metrov za +4 zadela Dragana Cvijić (24:20). Z mnogo boljšo obrambo kot v 20 minutah prvega polčasa so slovenske prvakinje strle odpor nemških nasprotnic. V 51. minuti je na semaforju pisalo 27:21, kar je Krim popeljalo v lažjo končnico.
siol.net

недеља, 7. фебруар 2010.

V rokah imele +6, a izgubile


Györi Audi ETO : Krim Mercator 25:23 (11:14)



Dvorana Magvassy Mihaly, gledalcev: 2000, sodnika: Nielsen in Lorentzen (oba Danska). 
Györi Audi ETO: Palinger (16 obramb), Oguntoye, Szölösi, Görbicz 3,Mravikova 3, Verten 2, Amorim 3, Bradeanu 3, Kovacsics 3 (1), Mayer, Spiridon 4, Hornyak 4, Orban, Deaki. 
Krim Mercator: Stefanišin (14 obramb), Grubišić (5 obramb), Zacsik 2, Vergeljuk 4, Mavsar 1 (1), Vidic, Bodnjeva 4, Koren 3, Janković, Cvijić 1, Gros 3, Zrnec 2 (1), Lekić 3, De Sousa. 
rim Mercator je začel uvodni obračun glavnega dela lige prvakinj v povsem standardni postavi – Stefanišin v vratih, Zrnec in Vidic (v obramb jo je menjala Cvijićeva) na krilih, Lekić kot organizatorka igre, kot krožna napadalka Bodnjeva, na zunanjih položajih pa Zacsikova in Vergeljukova. Prva dva napada so »krimovke« sicer zapravile, s hitrima protinapadoma Amorimove in Hornyakove so gostiteljice v četrti minuti prišle do 2:0. A dobro postavljena obramba 6-0 z osrednjim blokom Lekićeve, Cvijićeve in Zacsikove je začela delovati, prav tako Stefanišinova v vratih. Krim je izid hitro izenačil, s poletno in lepo kombinatorno igro pa je celo kaj kmalu prevzel pobudo v nabiti dvorani v Györu.

V nadaljevanju so gostiteljice potrebovale kar pet minut za prvi zadetek, ki ga je zabila Hornyakova. V tem času pa sta za Krim mrežo že zatresli Korenova in Lekićeva, ki sta poskrebli za +6 (11:17 v 34. minuti). Žal pa je nato ekipa Marte Bon močno popustila v obrambi in dobila preveč »lahkih« zadetkov. Manjkale pa so tudi obrambe Jelene Grubišić, ki je ob polčasu zamenjala Stefanišinovo. Z delnim izidom 5:0 med 44. in 49. minuto pa je Györi prvič po deseti minuti prešel v vodstvo in celo povedel za dva gola (22:20). Vertnova, Bradeanova Görbiczova, Spiridonova so izkoriščale napake Krima v napadu in obrambe Palingerjeve.

V 52. minuti je Andrea Lekić dobila hud udarec Spiridonove v glavo in začela močno krvavati, a so ji na klopi hitro pomagali. Njene soigralke pa so še naprej zapravljale priložnosti, lanskoletne finalistke lige prvakinj pa polnile mrežo, čeprav je kar nekaj obranila tudi Stefanišinova. Še več pa nekdanja »krimovka« Katalin Palinger. Slednja je v zadnjih treh minutah ustavila strel Cvijićeve ter 
Mavsarjeve s sedmih metrov, se dobro postavila ob strelu Bodnjeva v protinapadu (slednja je zadela samo vratnico) in tako največ pripomogla k zmagoslavju Györija na uvodu boja za polfinale.

siol.net

субота, 6. фебруар 2010.

"I love to play in Gyor"


Intervju preuzet sa sajta Đera - sa mađarskog preveo google translate:)
Krim Ljubljana, perhaps the leader of one of the most dangerous player in tonight's opponent in the ETO. The BL in the group of more than 30 goals in six games scattered and highly controlled by the Slovenian team. Felröppentek news that the patient and does not play. Lekic thank you very much, well, and looks forward to meeting against Gyor.
They say, You are the most dangerous man :)... Krim
- We all are dangerous :-)
 Last year the two teams had met, what has changed since then, Ljubljana?
- There are new players and we play better this year, and more opportunities to our people cserélgessük.
SANDRA Zácsik one of the most talented. How to come up with it? "
- indeed it is, and the results show that we are working very well together!
Did you go with confidence, what are the objectives of the club?
- we played very well in the previous section, but you have to forget completely we start from scratch. The goal of the semi-final, me and the club as well. It will be difficult to achieve, but I hope we can continue the good game.
What do you think, what you should figyelnetek whom the most?
- I think it is better csapatotok this year. Görbicz the leader, but the last two games everybody played great. Each post has a very dangerous players.
What would you be satisfied with the result on Saturday?
- we want to win, but you are not sure how well prepared we are, we are struggling because of injuries. I love to play in Gyor, because here is one of the best climate in Europe. I look forward to the game!


четвртак, 4. фебруар 2010.

Andrea Lekić: Györi je močan, a ne boljši od nas …



Ljubljana, 3.2.2010 – Na današnji novinarski konferenci so pri Krimu Mercatorju predstavili načrte pred nadaljevanjem lige prvakinj in gostovanjem pri Györiju.

V soboto se za krimovke začenja novo poglavje v ligi prvakinj: po zmagoslavnem prvem delu, na Madžarskem (17.20, TV SLO 2) začenjajo z nastopi med najboljšo evropsko osmerico.
Z Györijem so se »tigrice« pomerile že lani, obakrat pa so slavile Madžarke. Že to je več kot zadosten razlog, da bodo varovanke Marte Bon v soboto še dodatno motivirane.

»Naš cilj je, da bo naša igra na ravni predstav iz prvega dela. Če bomo igrali tako, bomo uspešno tudi rezultatsko,« meni Marta Bon, ki je obdobje časovnega premora skupaj z ekipo izkoristila za priprave, iskanje nekaterih rešitev in igralnih različic ter tudi za spremljanje evropskega prvenstva za moške.

Da bo Györi trd in žilav tekmec - tekmo bosta sodila Danca Jens Carl Nielsen in Peter Lorentzen -, je prepričana tudi izvrstna Andrea Lekić, a v isti sapi poudarja, da to še ne pomeni, da so Madžarke boljše kot krimovke. K temu bo zagotovo pripomoglo tudi dejstvo, da bodo imele Ljubljančanke ob sebi okoli sto zvestih navijačev Krimovcev, ki jih bodo bodrili tudi v dvorani Magvassy Mihaly … Več si oglejte v VIDEO izjavi.
preuzeto sa rkkrim.com