среда, 2. март 2011.

Prostora za spodrsljaj ni več


Ljubljana - "Z dosedanjim potekom ne moremo biti zadovoljni," ob le eni zmagi v glavnem delu lige prvakinj razmišlja organizatorka igre Andrea Lekić. Prepričana je, da v petek s Krimom lahko premaga Budućnost.


Po Itxaku in zmagoslavju v Stožicah so slovenske rokometne prvakinje dvakrat klonile na gostovanju, tako pri Budućnosti kot Valcei. Itxako pa je presenetil tako črnogorski kot romunski klub, zato zaseda vrh skupine 1. Krim Mercator bo v petek ob 19.30 gostil črnogorske prvakinje, ki so na domačem terenu zmagale z "zvitimi prijemi".
Andrea Lekić
Andrea Lekić

Ne moremo vsega prepustiti našim vratarkam



Kljub tovrstnim športnim in nešportnim zvijačam, se je zdelo, da bi Krim enim izmed favoritinj elitnega evropskega tekmovanja, lahko vzel skalp. "Iz te tekme smo se marsikaj naučile. Naša obramba je bila medla, nasprotnicam smo dovolile približati se našemu golu in vse pustile na plečih naše vratarke," se ozre nazaj Andrea Lekić, ki poudarja da bodo morale s soigralkami stopiti skupaj v obrambni fazi igre, če želijo še kakšno zmago v glavnem delu lige prvakinj. 


"Tudi zato, ker naša obramba ni na takšnem nivoju kot bi si želeli, nismo uspeli razviti naše hitre igre. Protinapadov in polprotinapadov praktično ni, zato ni lahkih golov. Imamo še veliko rezerv, tudi v napadu, kjer smo doslej delale preveliko število tehničnih napak," vidi možnosti ekipe, ki jo vodi na terenu z navodili trenerke Marte Bon mlada Srbkinja.

Napeto bo do konca



Prva strelka Krima Mercatorja in tretja v tej sezoni LP z 57 zadetki ve, da prostora za spodrsljaj ni več: "Nobena izmed ekip, z izjemo Itxaka, v naši skupini ni pokazala, česa je zmožna. Prepričana sem, da nas čaka trd boj do zadnje tekme. Potniki v polfinale pa skoraj zagotovo ne bodo odločeni pred zadnjim zvokom sirene v zadnjem krogu čez štirinajst dni."


Krim Mercator je v Podgorici klonil z 29:32, zatorej mora v Stožicah zmagati z najmanj štirimi zadetki razlike, če želi iz neposrednega boja (morebitnega kroga ob enakem številu točk) izločiti Črnogorke. Triindvajsetletna Lekićeva si najbolj želi, da bi Stožice v tej sezoni končno bile bolj polne. "Gledalci so vselej dodatni motiv, hkrati pa tudi pritisk za nasprotnika. Želela bi si podobno vzdušje kot je bilo denimo v Morači."
Maja Mastnak

Нема коментара: