четвртак, 3. март 2011.

zurnal.rs: Андреа Лекић напушта Крим, нови изазов – Ђер


Андреа Лекић је нова играчица Ђера! Вест о којој се већ дуже време шушка у рукометним кулоарима, по свему судећи ће се врло брзо показати као тачна.
Једна од најбољих играчица света и прва дама српског рукомета нашла се на мету многобројних европских гиганата, јер већ извесно време интересовање за сјајног организатора показују Виборг, Олчим, Будућност, Ђер, Ларвик….
Ипак, најозбиљнији и најодлучнији да доведу тренутно најбољег средњег бека света су Мађари, који не питају за цену, а према незваничним информација договор две стране је већ постигнут и остало је само да Андреа Лекић потпише уговор.
Ђер је иначе добио двоструко већи буџет у односу на претходну годину, а управа клуба је решила да не штеди на Хајди Локе и АндреиЛекић. Прва је већ потписала двогодиши уговор, а у наредних неколико дана се очекује да исто уради и репрезентативка Србије. Такође, мађарски тим не крије амбиције да наредне године јуриша на титулу првака Европе, пошто су прошле сезоне морали да се задовоље пласманом у полуфинале.
Ђер је рукометни град, сви живе за овај спорт, а занимљиво је да у богатој историји немају ни један европски трофеј, док су шест пута били прваци Мађарске.
Занимљив податак је и то да Андреа Лекић у Ђеру има и клуб обожавалаца, који су у неколико наврата прошле сезоне путовали на мечеве Крима, само да би поздравили љубимицу.
Руководиоци садашњег Андреиног клуба, Крима су недавно рекли да ће им први циљ  до краја сезоне бити да задрже српску играчицу и наредне године, по сваку цену. Незванично се чује да су Словенци спремни да понуде и дупло више новца само да задрже најбољу играчицу.

Нема коментара: