недеља, 13. фебруар 2011.

11 golova Andree Lekić malo za pobedu u Podgorici


Podgorica - Bržkone bi tudi 120 minut tekme ne prineslo zmage Krima Mercatorja. Pri podgoriški Budućnosti so kljub borbenosti slovenske prvakinje ostale pri ničli. Nedvomno bo maščevanje sladko.

Zasedba Krima z obrambo 6-0 ni ustavila nasprotnic ves prvi polčas. Igralke Budućnosti so zlahka prihajale do zadetkov, na drugi strani pa je slovenska ekipa v napadu igrala iz napake v napako. Pri podajah, sodnika sta kar trikrat piskala prestop, streli Andree Penezić (strel 8/2 na celi tekmi) pa so kar štirikrat do 17. minute končali v rokah vratarke Bajraktarović. Pod taktirko Andree Lekić, ki je imela na sebi čuvaja (Djokićevo), ni mogla razigrati soigralk. Po delnem izidu Budućnosti 5:0 na +4 (9:4, 17. minuta), je Marta Bon vzela minuto odmora. V igro je poslala Jankovićevo in Geissmannovo, namesto Lekićeve in Bodnjeve. Budućnost je v 20. minuti vodila že za pet zadetkov (11:6).

Jovanovićeva ciljala v glavo


Menila sem, da smo v rokometu to že nekako prerasli
Marta Bon
V igro je Marta Bon ob dosojeni sedemmetrovki poslala vratarko Grubišić, ki je ubranila umazan strel Marije Jovanović. Izgledal je nameren v glavo, s sedmih metrov. Končno smo videli, da je protestirala Krimova klop na čelu z Juretom Šterbuclom, nato še Marto Bon. Sledilo je pet boljših minut Krima, ko so Jankovićeva, Čečkova, Mavsarjeva in Varlečeva zadele iz igre, gol je dodala Lekićeva iz sedmih metrov. Delni izid 5:0 je prvič na obračunu prinesel poravnanje izida (11:11).
Tega pa niso obdržale, z neumnimi napakami in slabo obrambo, kjer sta do izraza prišli "šuterke" Bulatovićeva ter Popovićeva, na levem krilu pa Mehmedovićeva. Na polčas je tako Krim odšel z -5 (12:17), čeravno je Budućnost večji del igrala brez prve dame Popovićeve, ki jo je zdravstvena služba neprestano oskrbovala (gleženj).

Budućnost premočna, Krim pa prešibak


Od začetka smo jih preveč spoštovale
Jelena Grubišić
V drugem polčasu je bil bolj ali manj enosmeren tok – Budućnost je izkoriščala napake Krim, luknje v obrambi in streljala proti Grubišićevi. K sreči je ta na uvodu v drugi del pobranila kar nekaj žog, sicer bi bila razlika lahko še večja kot sedem (21:14) v 37. minuti. Malce globlja obramba in večja agresivnost sta prisilile gostiteljice v nekaj napak, a Krim je pri izidu 24:20 in igralki več na igrišču zapravil priložnost, da ostane v igri. Kneževićeva in druščina so zadevale še naprej, Krim pa je imel kar nekaj priložnosti, da zniža izid. To je končno uspelo Lekićevi v 56. minuti (28:25). Po ubranjenem strelu Grubišićeve, je po lepi podaji Varlečeve s črte za minus dva zadela Geissmannova. A v napadu je bila Budućnost premočna, Krim pa prešibak. Dve točki sta ostali v Podgorici, a maščevanje v Stožicah bo nedvomno veliko.

Budućnost : Krim Mercator 32:29 (17:12)


Dvorana Morača, gledalcev: 5000, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška)

Budućnost: Barjaktarović (14 obramb), Vukčević, Miljanić, Radičević 4, Djokić 5, Jovanović 5 (3), Popović 5 (3), Bulatović 6, Pecevska, Kindl, Bulatović, Mehmedović 3, Knežević 4.

Krim Mercator: Grubišič (13 obramb), Stefanišin (4 obrambe), Vergeljuk , Mavsar 1, Geissmann 1, Bodnjeva 3, Varlec 5, Puš, Koren 1, Janković 1, Penezić 2, Čečkova 2, Zrnec 2, Lekić 11 (5).

Sedemmetrovke: Budućnost 7 (6), Krim Mercator 5 (5).
Izključitve: Budućnost 4 minute, Krim Mercator 2 minuti.

Iskrice z roba igrišča:


Tako velike delegacije kot je ekipo Krima Mercatorja spremljala na težko gostovanje že dolgo časa nismo videli.

S Krimom je prvič po letu 2006 potoval tudi Zoran Janković, nekdanji prvi mož tega kluba in večni navijač "krimovk".

Dvorana Morača se je že uro pred začetkom tekme dodobra napolnila, ob sodnikovem žvižgu za začetek pa je pokala po šivih.

Krimovi navijači "Krimovci" so na pot v črnogorsko prestolnico pripotovali z avtobusom. Štirideset najbolj zvestih.

"Krimovci" pa niso doživeli prijaznega sprejema v Morači, ob njihovem vstopu jih je čakala salva žvižgov.

Krim je v Podgorici igral že 152 tekmo v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Z Budućnostjo je do te tekme odigral deset obračunov, šest jih je dobil, štiri izgubil. V Podgorici je dobila le dve, v sezoni 2002/03 in 1998/99.

Za zamudo tekme drugega kroga glavnega dela lige prvakinj so poskrbeli navijači, ki so skladno z odštevanjem tik pred začetkom na igrišče odvrgli na tisoče belih lističev. Čiščenje terena je potekalo prav po črnogorsko, z dvema metlama … Zato je trajalo nekaj časa, da sta sodnika označila začetek tekme. Kazen EHF-a zagotovo sledi.


Нема коментара: