субота, 12. фебруар 2011.

Andrea za Sport-tv.si :Dvigniti nivo igre

Krimovke so drugi del Lige prvakinj začele s suvereno zmago proti španski Navarri. Kljub trenutno prvemu mestu skupine pa se Ljubljančanke zavedajo, da so odločilne tekme za preboj v polfinale še pred njimi. Ta konec tedna se bodo slovenske državne prvakinje podale na vroče gostovanje pri Budučnosti. Še pred nedeljsko tekmo pa smo spregovorili z Andreo Lekić, junakinjo prve tekme.
V prvem kolu nadaljevanja Lige prvakinj so igralke Budučnosti doživele sploh prvi poraz v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Črnogorke so v izrazito čvrsti tekmi podlegle romunski ekipi Valcea z 21:20. "Tekmo smo si ogledale, vendar kaj dosti informacij nismo uspele ujeti, saj je bila to ena velika borba. Tako Romunke kot Črnogorke so bile neverjetno agresivne in prekrškov je bilo malo morje. Zavedamo se, da igralke Budučnosti na tekmi niso pokazale vse svoje kvalitete in da bodo v nedeljo v domači dvorani povsem drugačna ekipa," pravi Andrea Lekić.



"Pričakujemo veliko več strelov od daleč in tudi več strelov Bojane Popović, ki je v Romuniji le razigravala ekipo," dodaja Lekićeva. 


Bojana Popović velja za eno najboljših rokometašic zadnjega desetletja

Marta Bon je po tekmi z Navarro dejala, da je bil obramba v prvem polčasu zrela za učbenike. Proti Budučnosti pa bo potrebno zaigrati še nekoliko bolje: "Dvigniti bo treba tako obrambo, kot tudi napad. Proti Špankam smo že pokazale, da znamo odigrati odlično obrambo, vendar imeli smo tudi pomanjkljivosti. Delati moramo predvsem na agresivnosti in prekinjanju nasprotnikovih akcij. Tudi v napadu smo igrale toplo hladno. Na trenutke je kazalo, da ne moremo zgrešiti, ko pa so Španke spremenile obrambo pa smo povsem pogorele. Na zadnjih treningih smo tako vadile napada na globoko obrambo in upamo da bodo Črnogorke postavile prav takšno obrambo," je povedala Andrea. 



Odločilni faktor nedeljske tekme bi lahko bila tudi bučna dvorana Morača. Peklensko vzdušje zagotovo ne bo pomagalo Krimovkam, a Lekićeva meni  da bi domači navijači lahko dvorezen meč tudi za igralke Budučnosti. "Domače igralke so zagotovo pod večjim pritiskom. Prvo tekmo so izgubile, tako da je domača zmaga za njih imperativ. Sama v Ligi prvakinj igram že 4 sezone in sem navajena težkih gostovanj poleg tega pa uživam v polni dvorani. Je pa res da imamo v ekipi nekaj mladih in neizkušenih tekmovalk, ki bi lahko v glasni Morači tudi pogorele." 

Vloga favorita je znana, a Lekićeva vidi tudi možnosti za zmago Krima: "Že pred začetkom drugega dela Lige prvakinj sem omenila, da je Budučnost zame najboljša ekipa skupine. Črnogorke so favoritinje nedeljske tekme, vendar tudi mi nismo brez možnosti. Stavimo predvsem na psihološko moč in stabilnost, ki je v Morači vselej pomembna. Zaradi omenjenega pritiska bi domačinke utegnile izgubiti kakšno žogo več, kar moramo izkoristiti v našo prid. Naš cilj je polfinale, gremo na zmago!"


Mitja Hozjan
foto: Sportida, balkan-handball.com



preuzeto sa www.sport-tv.si

Нема коментара: