петак, 4. фебруар 2011.

Grubišićeva in Lekićeva prevesili tehtnico


Ljubljana - Negotovosti ni več. Krim Mercator je na uvodu v glavni del lige prvakinj nastopil, kot se za evropskega velikana spodobi. Z odličnim ekipnim delom v obrambi je premagal Itxako.
Andrea Lekić je bila strelsko izjemno razpoložena.
Andrea Lekić je bila strelsko izjemno razpoložena.

Da so prišle do prvega zadetka v glavnem delu lige prvakinj, so "krimovke" potrebovale štiri napade. Čečkovi, Mavsarejvi in Penezićev ni uspelo spraviti žoge za hrbet Navarre, nato pa je pajčevino z mreže strgala Andera Lekić v 5. minuti, potem ko je Itxako že vodil z 2:0.
Naslednjič nam bo težje.
Arianne Geissmann, igralka Krima
Srbska organizatorka igre je odlično vodila igro na obrambo nasprotnic 6-0, a soigralke nikakor niso zaključevale. Penezićeva je imela na levi strani kopico težav, odgovornost je v teh trenutkih prevzemala prav Lekićeva (do 20. minute strel 6/6), v 9. minuti pa je za vodstvo 6:5 poskrbela povratnica po poškodbi Ljudmila Bodnjeva.
Odlična obramba Krima in zadetek vratarke Jelene Grubišić čez celo igrišče sta prinesli prvo vodstvo za dva gola (8:6 v 13. minuti). Od 10. do 18. minute nasprotnice z Iberskega polotoka niso premagale vratarke Grubišić, ki je na krilih obrambe delovala odlično. V 18. minuti je na semaforju pisalo 11:6.
Dobili smo odgovore, kaj nam povzroča težave.
Marta Bon, trenerka Krima
Minuta odmora španskemu trenerju Martinu ni pomagala, Krim je prednost večal, tudi ob dveh igralkah manj v 27. minuti so "tigrice" zadevale. Gledalci v Stožicah so celo videli spektakularni ''cepelin'' Penezićeve, po speljani akciji Lekićeve proti Čečkovi za najvišjo prednost 17:10. Krim je na odmor odšel z dobro sapo in občutki.


Nato je priložnost dobila okrepitev Krima, Švicarka Geissmannova, ki je dvakrat izvrstno podala Mavsarjevi, odkriti na šestmetrski črti. Švicarska okrepitev je na prvi tekmi pokazala več, kot smo morda pričakovali. 
Lekićeva odrezana, Grubišićeva reševala
Globlja obramba Itxaka je povzročala slovenskim prvakinjam nemalo preglavic v drugem delu. Njihovi streli so bili lahek plen za vratarko Navarro. V tem delu so se napake igralk Krima vrstile, k sreči pa je blestela vratarka Jelena Grubišić.
V španski zasedbi je zadevala praktično le igralka desnega krila Carmen. Zunanja linija Krima (Varlec, Penezić) pa je izgubila veliko žog, streli pa so bili slabi, potem ko je imela domala ves čas posebno "čuvajko" Lekićeva. Itxako je uspel znižati na tri gole (17:14), kaj več pa ne. Stožice so videle slabo igro v drugem delu, zato pa vratarski dvoboj.
Dvorani je zastal dih v 42. minuti, ko jo je v protinapadu od ene izmed Špank skupila Lekićeva in obležala na tleh. Dirigentsko palico je v teh trenutkih prevzela Alja Janković, a nikakor ni steklo na igrišču, po vrnitvi Srbkinje sedem minut pozneje pa je šlo nekoliko lažje. Z zadetkom Jankovićeve s krila, Čečkove s šestih metrov in Lekićeve od daleč je Krim znova lažje dihal (25:19 v 53. minuti). Zgodba prvega kroga je bila končana. Strahu ni bilo. Dve točki sta na računu. Krim pa prihodnjo nedeljo čaka gostovanje v Podgorici, pri prvih favoritinjah za letošnji naslov.

Нема коментара: