субота, 12. фебруар 2011.

Andrea Lekić za Dnevnik: "Pritisk je na ramenih Črnogork"

LJUBLJANA - "Še vedno sem prepričana, da ima Budućnost po imenih najboljši igralski kader v skupini 1 in da je glavni favorit za prvo mesto. Proti romunskemu Oltchimu se Črnogorke niso izkazale, upam pa, da tudi proti nam ne bodo pokazale vse svoje moči," se nadeja Andrea Lekić, rokometašica Krima Mercatorja, pred tekmo drugega kroga drugega dela v evropski ligi prvakinj. Lekićeva (v zadnjem mesecu je imela kar trikrat poškodovan gleženj) je bila z osmimi zadetki najboljša strelka v dvoboju s španskim Itxakom v Ljubljani, krimovke pa jutri ob 19.30 čaka zahtevno gostovanje pri Budućnosti v Podgorici.

Andrea Lekić (z žogo): Pričakujem veliko strelov na Krimova vrata, kajti Budućnost je v primerjavi z Itxakom precej bolj »šuterska« ekipa. (Foto: Jaka Adamič)
Krim je tekmovanje začel z zmago v Stožicah proti Itxaku s 30:26, toda igra še ni bila na pravi ravni.
Predvsem v drugem polčasu je bil naš napad daleč od tistega, kar bi moral biti. Proti globoki Itxakovi obrambi se nismo dobro znašle, zato se takšna igra enostavno ne sme več ponoviti. Bile smo preveč statične, premalo smo se gibale in menjavale smeri gibanja, kar je bila voda na španski mlin, saj so nas nasprotnice zlahka ustavljale s prekrški. Zato smo v tem tednu uigravale taktične različice, če bi se Budućnost slučajno odločila za enako potezo. In če se bo to zgodilo, se bomo zanesljivo bolje odzvale kot proti Špankam.
Budućnost je v prvem krogu izgubila v gosteh pri Oltchimu z 20:21. Kaj ste ugotovili ob ogledu posnetka tekme?
Tekma ni bila lepa za oko, saj sta ekipi prikazali preveč agresivno igro z zelo trdimi obrambami. Bojana Popović, prva zvezdnica črnogorske ekipe, je v Romuniji manj streljala na gol in več razigravala soigralke, proti nam pa bo verjetno drugače. Nasploh pričakujem veliko strelov na Krimova vrata, kajti Budućnost je v primerjavi z Itxakom precej bolj "šuterska" ekipa. Črnogorke streljajo tudi z desetih, enajstih metrov, zato bomo morale biti v obrambi precej bolj agresivne kot na tekmi proti Špankam.
Dvorana Morača je znana po bučnem vzdušju na tribunah ter velikem pritisku na sodnike, nasprotne ekipe...
Zase lahko rečem, da rada igram v takšnem vzdušju. Prijetno je priti v polno dvorano, ne glede na to, da je večina gledalcev proti tebi in tvoji ekipi. Tudi večina mojih soigralk nima strahu pred peklenskim vzdušjem, a imamo v ekipi tudi nekaj mladih igralk, ki tega niso vajene. Vendar sem vseeno prepričana, da zaradi tega ne bodo pregorele.
Glede na to, da je Budućnost v prvem krogu izgubila, sta pritisk in imperativ uspeha na ramenih njenih igralk.
Pritisk na ramenih igralk Budućnosti je dvojen: zaradi igranja v domači dvorani in neuspeha v Romuniji. Črnogorke enostavno morajo zmagati, če želijo ostati v boju za napredovanje v polfinale, za nas pa poraz ne bi bil tragedija. Pritisk, breme uspeha in živčnost na njihovih ramenih utegnejo biti za Krim velika prednost, saj lahko igramo sproščeno. V Podgorici nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo.
Dejan Kresnik
dnevnik.si

Нема коментара: