недеља, 20. фебруар 2011.

Krim i Budućnost prepustili bodove domaćinima

Treće kolo Lige šampiona donelo je drugi vezani poraz rukometašicama Krima pošto su na gostovanju u Rumuniji, poražene od Oltchima rezultatom 31:27 (14:14). U redovima rumunske ekipe Valentina Elisei je upisala 8 golova, a kod ekipe iz Ljubljane, Andrea Penezic je postigla 10 golova. Hala Trajan je na dva sata pre starta susreta bila gotovo puna, a navijanje nije prestajalo do poslednjeg minuta. I Krim je imao podrsku grupe svojih navijača koji su doputovali iz Ljubljane, a dočekani su aplauzom od strane domaćih navijača.
Trener Valčee, Anja Andersen, napravila je veliko iznenadjenje kada je najbolju rukometašicu sveta u prošloj godini,  Kristinu Neagu izostavila sa spiska i postavila je za jednog od pomoćnih trenera na ovom susretu. Neki vid iznenadjenja vidjen je i od strane Marte Bon pošto je organizatorka Krimove igre, Andrea Lekić prvi deo prvog poluvremena igrala samo u fazi odbrane, dok je u napadu nije bilo. Jedinu prednost Krim je imao u početnoj fazi susreta, 2:1. Penezić odavno nije bila ovako dobro raspoložena u napadu, ali je Oltchim ipak imao više razigranih igračica. U ovoj utakmici Andersen nije previše eksperimentisala(kao u Španiji recimo), pošto se zaustavila na neigranju Neagu. Krim se generalno dobro držao na vrućem terenu u Valčei. Ipak se ubrzo javila konfuznost, kao i čudne sudijske odluke koje su doprinele da se rumunska ekipa prvi put odlepi na plus dva. Ni promena odbrane sa 6-0 u 5-1 nije pomogla Krimu da popravi svoju odbranu, tako da je Grubišić imala pune ruke posla i susret završila sa 20 odbrana. Zaostatak od dva gola pratio je Krim i tokom drugog dela prvog poluvremena. U poslednja tri minuta Tigrice su ipak uspele da se vrate i izjednače na 14-14. Interesantno je da Oltchim nije imao nijedno isključenje u prvom poluvremenu.
Drugo poluvreme je u pocetku ličilo na prvo. Nakon izjednačenog starta, "Tigricama" je popustila koncentracija, što su Rumunke iskoristile i otišle na plus 4. Pidpalova i Elisei imale su svoj dan pošto su pogadjale gotove sve što su šutnule. Stizale su igračice Krima prednost domaćina, uspele da se vrate na minus dva, ali to je bilo sve. Dočekale su i prvo isključenje igračice Oltchima u 51. minutu, ali ga nisu adekvatno iskoristile. Ni tajm aut Bonove nije imao efekta, Oltchim je održao prednost i upisao vrednu pobedu.
Oltchim-Krim 31-27(14-14)
Oltchim: Elisei 8, Pidpalova 7, Necita 4,Ozel 2, Han 1, Stanka 1, Manea 2, Vizitiu 4,
Krim: Penezić 10, Lekić 4, Čečkova 2, Mavsar 1, Vergeljuk 1, Greisman 2, Varlec 3, Zrnec 4.
Iz Valčee
Aleksandra Denić
http://balkan-handball.com/zenski-rukomet/glavna-runda-ls-krim-i-buducnosti-prepustili-bodove-domacinima

Нема коментара: