четвртак, 4. децембар 2008.

Lekić: Najteži je poraz sa golom razlike



Lekić: Najteži je poraz sa golom razlike
Selektor Srbije Časlav Dinčić žalio je posle meča zbog propuštene prilike da se osvoji prvi bod na šampionatu.

"Teško mi je da nešto kažem posle ovakvog poraza. Imali smo bod u džepu, ali smo ga prokockali. Ne mogu ništa da zamerim svojim igračicama, i samo mogu da im čestitam na fantastično odigranih 60 minuta. Sve su dale svoj maksimum, jer moram priznati igrale su protiv velikih rukometašica poput Jurak, Englert i Krauze", rekao je Dinčić.

Najefikasnija igračica reprezentacije Srbije Andrea Lekić čestitala je Nemačkoj na pobedi.

"Najteže je izgubiti sa golom razlike. Nismo se snašle u finišu meča. Imale smo dve šanse, jedna je bila moja i nismo ih iskoristile. Igrale smo požrtvovano, krajnje borbeno i ne mogu da krivim Sanju Damnjanović što je pogrešila, jer je to moglo svakom da se dogodi", rekla je Andrea Lekić.

Strateg Nemačke Armin Ermih rekao je da je njegov tim odigrao izuzetno težak meč jer ih je poremetilo odlaganje početka susreta za 45 minuta.

"Odlaganje početka meča dosta je uticao na moje igračice. Imali smo veliki respekt prema selekciji Srbije, koju predvodi Andrea Lekić. Tokom utakmice nismo uspeli da napravimo veliku razliku, ali smo srećno uspeli da uzmemo dva boda. Čestitam kolegi Dinčiću, jer je pred njim i njegovim igračicama velika budućnost", izjavio je selektor Nemica.

Duel Srbije i Nemačke počeo je sa 45 minuta zakašnjenja, jer je pod u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju bio mokar i klizav u 18.15 časova, kada je bio zakazan start meča, zbog čega su predstvnici EHF odlučili da odlože početak. 

Volonteri su čistili tarafleks u suprotnom pravcu i to sa pogrešnim rastvorom tečnosti, pa je teren postao klizav, a samim tim i opasnost od povreda je postala veća. Nakon odlaganja početka 40 volontera je pola sata brisalo podlogu, kako bi duel počeo u 19.00 časova. 


Igračice su u dogovreno vreme izašle na zagrevanje, ali su posle odluke o odlaganju, morale da se vrate u svlačionicu, što je unelo nervozu u redove oba tima.

To je bio još jedan u nizu propusta organizatora, budući da su dan ranije Španija i Norveška u Ohridu dobar deo meča odigrale u mraku, zbog problema sa nestankom struje. 

SRBIJA – NEMAČKA 31:32 (15:17) 

Dvorana: Boris Trajkovski u Skoplju. Gledalaca: 3.500. Sudije: Leanderson, Lindros (Finska).

SRBIJA: Đerić (4 odbrane), Tomašević (12 odbrana), Krpež 2, Lekić 8, Števin 2, Dmitrović 2, Damnjanović 3, Balać, Erić, Rajović 5, Ognjenović 5, Cvijić, Đorđević, Medved 4.

NEMAČKA: Englert (15 odbrana), Voltering (4 odbrane), Jurak 8, Resler, Valcik 5, Verc 6, Miler, Štajnbah 1, Lerper 2, Hering, Krauze 4, Nojkamp 1, Melbek, Althaus 1.

Sedmerci: Srbija 6/6, Nemačka 1/3. Igrač više: Srbija 3/3, Nemačka 4/8.

mondo.rs

1 коментар:

Анониман је рекао...

научили