субота, 6. децембар 2008.

Srpkinje se oprostile bez boda


Poslednji, treći poraz, timu Časlava Dinčića naneo je u subotu uveče domaćin turnira, pred 6.900 gledalaca u Dvorani "Boris Trajkovski": Makedonija - Srbija 31:30 (16:14).

Poslednji, treći poraz, timu Časlava Dinčića naneo je u subotu uveče domaćin turnira, pred 6.900 gledalaca u Dvorani "Boris Trajkovski": Makedonija - Srbija 31:30 (16:14).

Za prolaz u drugi krug, našem timu bila je neophodna pobeda i to ne bilo kakva, već od četiri gola razlike, tako da je rezultat 30:31 u korist Makedonki u stvari ubedljiva pobeda od četiri gola razlike...

Naše rukometašice imale su vođstvo od 28:26 u 55. minutu, ali je usledio period igre sa neverovatnim brojem grešaka, tako da je pobeda ostala nedostižna i pored još jedne simultanke najbolje igračice srpskog tima Andree Lekić. Ona je postigla šest golova, dok su Jelena Popović, Svetlana Ognjenović i Sanja Rajović postigle po četiri.

Pre toga, pri rezultatu 27:25 za Srbiju, Tanja Medved izgubila je loptu u polukontri...

"Razočaran sam u sport, jer se takmicenja organizuju da domaćin mora da prođe u drugi krug. Tako je bilo u Francuskoj, Nemačkoj, Sloveniji... Gospodu iz EHF ne interesuje da li će se neka igračica povrediti, već samo novac. Bilo je očigledno da žele ili nas ili Hrvatsku da izbace sa EP. Žao mi je mojih devojaka. Nezasluženo bolja ekipa ne ide dalje", opalio je po Evropskoj rukometnoj federaciji naš selektor.

Rezultat meča između Nemačke i Hrvatske (32:27) direktno je otižao i onako težak posao Dinčićevom timu, jer bi njegovim izabranicama bila dovoljna i minimalna pobeda da su Hrvatice izborile bar remi. Ovako, Srpkinje su gubile i kad su vodile sa dva gola razlike u dva navrata i to je očigledno bila psihološka zamka za mlade igračice.

One su prvenstvo počele porazom od Hrvatske, potom je usledio neuspeh sa Nemicama i sve se završilo novom "nulom" sa domaćinom turnira.

U narednu fazu, Nemačka će se plasirati sa šest bodova, Makedonija sa četiri i Hrvatska sa dva.

U timu Makedonije odlično je igrala mlada Srpkinja Dragica Kresoja, za koju pre dve godine nije bilo mesta u državnom timu Srbije, pa je odlučila da nastupa za reprezentaciju naših suseda. Dala nam je tri gola.
mondo.rs

Нема коментара: